Mye Luft I Magen

  1. Mer om
Mye Luft I Magen

Frivillig eller ufrivillig luftavgang, enten som raping eller som flatus. Skarpe, trykkende smerter eller kramper i magen Unntaksvis kan mye luft i magen være et av flere tegn på en mer alvorlig underliggende tilstand. Eksempler på dette er divertikulitt (betennelser i utposninger I de fleste tilfeller er luft i magen helt ufarlig, selv om det kan være både ubehagelig og ubeleilig. I noen tilfeller kan for mye luft i magen rsaker til luftplager · Forstoppelse kan medføre ekstra luft i magen. Sunn mat med høyt innhold av fiber gir dessverre ofte luft i magen Du har luftplager, rumling i magen og har lyst til å slippe luft fra endetarmen. Magen blir typisk utspilt etter måltidene og rumler høylytt

Sunn mat med høyt innhold av fiber gir dessverre ofte luft i magen.

Dette gjelder blant annet grønnsaker brokkoli, erter, bønner, linser, kål, løk, rosenkål og blomkål, svisker og juice. Kullsyreholdige drikkevarer og kaffe gir også ofte luft i magen. Dersom man spiser veldig raskt svelger man ofte mer luft. Tygging av tyggegummi eller bruk av sugerør kan også føre til at man svelger luft. Matvarer som inneholder mye kostfiber og som dermed stimulerer fordøyelsen er blant andre frukt, bær, korn, grovt mel, gryn, poteter, kli og grønnsaker.

Det gir også økt metthetsfølelse og er gunstig om du ønsker å gå ned i vekt. Flere «luftsyndere» Selv om frukt inneholder fiber kan det likevel føre til oppblåsthet om inntaket er stort. Det er viktig å huske at maten du spiser fordøyes i din mage, ikke i barnets. Næringsstoffene tas opp i ditt fordøyelsessystem, går videre til blodet ditt og ut i melken. Derfor kan for eksempel ikke kullsyre gå i melken.

Det ville i så fall bety at det også er kullsyre i blodet ditt, noe som ikke er mulig. Noen barn kan likevel få samme reaksjon hver gang du har spist en spesiell matvare. Dersom du mistenker at barnet ditt reagerer med magevondt på en spesiell matvare, så kan du kanskje prøve å spise denne matvaren flere ganger, til ulike tider på døgnet.

Noter tid, mengde du har spist og hva som skjer etterpå.

Flatulens JournalWiki

Kanskje finner du en sammenheng, kanskje ikke. Hvis du merker bedring av å fjerne denne matvaren fra kosten din, så er det en erfaring som gjelder for akkurat deg og ditt barn. Det sier ingenting om hva andres barn kan reagere på.

Du vil kanskje like: Smerter i magen gravid uke 16

Hvorfor har barnet vondt i magen da, tro? De aller fleste vil oppleve at babyen viser tegn til å ha vondt i magen fra tid til annen, ofte om kvelden. Det er normalt, og til og med bra, at de slipper ut luft. Men all uro trenger ikke være smerter. Behov for kos, trøst og nærhet er helt normalt hos alle små barn.

Mat som gir luft i magen

Et overtrøtt eller overstimulert barn trenger hjelp til å samle seg og finne ro. Likevel er det flere årsaker som potensielt kan gi en økt gassproduksjon: Svelging av store mengder luft Stort inntak av mat som gir økt gassproduksjon som fiberholdig mat og matvarer med såkalte FODMAP, som er en samlebetegnelse for flere tungt fordøyelige karbohydrater Laktoseintoleranse: Ved inntak av laktose vil en person med laktoseintoleranse ha vanskeligheter med å bryte ned laktosen og dette kan resultere i luftplager og diaré Andre matintoleranser, som for eksempel glutenintoleranse, intoleranse mot fruktose i frukt eller mot det kunstige søtstoffet sorbitol Andre tilstander som påvirker tarmen, som irritabel tarm, inflammatorisk tarmsykdom, bakterieovervekst i tynntarmen eller endret bakterieflora i tykktarmen f.

Irritabel tarmsyndrom IBS: Irritabel tarmsyndrom IBS er en fellesbetegnelse for flere plager relatert til fordøyelseskanalen, som magesmerter, følelse av oppblåsthet, forstoppelse eller diaré, og dette på tross av at blodprøver og andre undersøkelser ikke finner noe galt med tarmen.

I relasjon: Ribbe varmluft

Årsaken til IBS er ukjent, men tilstanden er blant annet assosiert med stress, kosthold og arv. Mange mennesker med IBS er sensitive og føler ubehag overfor tilsynelatende normale mengder tarmgass.

En teori om hvorfor dette er tilfellet er at tarmens omfattende nervesystem er mer aktivt hos de med IBS sammenlignet med normalbefolkningen.

Irritabel tykktarm

Slim i avføring: Grunn til bekymring? Du har de som går direkte på tykktarmen og endetarmen, som for eksempel blod i avføringen eller slimete avføring.

Endringer i avføring og følelsen av at man ikke får ut alt avføringen er også helt vanlige symptomer. Men det er også en del følgesymptomer som kommer som følge av at kroppen ikke får tatt opp næringsstoffene som den trenger. Det fører til at man gjerne opplever å gå ned i vekt eller at man er mer slapp og trøtt en vanlig. I noen tilfeller med mye luft i magen kan årsaken være forutgående behandling med antibiotika.

Slik medisin forstyrrer den normale bakteriefloraen i tarmen og kan gi økt gassproduksjon. Andre medikamenter.

Også andre typer medikamenter kan forårsake mye luft i magen, f. Enhver faktor som forårsaker økt ansamling av tarmgass, eller som er forbundet med forstoppelse eller diaré, kan føre til luftsmerter. Disse smertene opptrer vanligvis når gass hoper seg opp i tarmene dine og når du ikke er i stand til å kvitte deg med den. Luftsmerter er ofte intense, men kortvarige.

Straks gassen er ute, så opphører smertene. Gassen du kvitter deg med, er en blanding av oksygen, nitrogen, hydrogen, karbondioksyd og metan. Risikofaktorer Du har økt risiko for luftplager fra magen hvis du har intoleranse for laktose eller gluten; spiser mye frukt, grønnsaker, helkorn og belgfrukter; eller du har en kronisk tarmsykdom, som irritabel tarm, divertikulitt eller kronisk betennelsessykdom i tarmen.

Når bør du søke lege? Det anses som normalt å slippe ut luft 10 til 20 ganger om dagen. Men det kan være grunn til å søke lege dersom du har svært plagsomme, langvarige eller stadig tilbakevendende smerter i magen, særlig hvis du også har kvalme, brekninger, blødning, vekttap eller feber. Du bør også snakke med legen din dersom luftplagene er så vedvarende og intense at de forstyrrer dine daglige gjøremål. I de fleste tilfeller kan behandling redusere eller lindre plagene.

Diagnostiske vurderinger Legen vil ta utgangspunkt i sykehistorien din og eventuelle funn ved legeundersøkelsen.

Legen vil sjekke om magen din er oppblåst, om det foreligger områder som er spesielt ømme, eller om det er følbare oppfylninger i magen. Avhengig av symptomene og funnene kan det i noen tilfeller være aktuelt å ta enkle blodprøver, eventuelt å henvise deg til bildeundersøkelser som røntgen, ultralyd eller CT. Behandling Hvis luftsmertene forårsakes av en annen tilstand, kan behandling av den underliggende sykdommen gi lindring.

MYE LUFT I MAGEN Relaterte emner

Unngå behandlet mat Eftang understreker at vi også først og fremst bør velge lite behandlet mat. Tarmen trenger noe å jobbe med. Pølser, kjøttdeig, kyllingkjøttdeig og fiskekaker er eksempler på behandlede matvarer. Treningen som gjør deg mer selvstendig i senere alder - Spis heller fiskefilet til middag. Og da gjerne kortreist villfisk, torsk, sei og makrell. Det er mange helsegevinster ved å spise fisk. Det er bedre med en biff enn en burger, men det er å anbefale å ha noen kjøttfrie dager hver uke.

Mye Luft I Magen
MYE LUFT I MAGEN Kommentarer:
Forfatter om Mye luft i magen
Gran fra Haugesund
Jeg trives lese romaner forgjeves. Se min andre innlegg. Jeg elsker absolutt Boccia.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net