Hyundai Kona Lading

  1. Mer om
Hyundai Kona Lading

HURTIGLADING: Hyundai Kona EV kan lade med maksimalt 80 kW DC på den nye generasjonen hurtigladere, også kalt lynladere (med effekt opp til 150 kW Hurtiglading gir deg muligheten til å «fylle tanken» på elbilen når du er ute Har du allerede Kona Electric, IONIQ Electric eller IONIQ Plug-In Hybrid Ytelse; Lading; Komfortfunksjoner; Tilkoblingsmuligheter; Sikkerhet. En kvinne bruker elbil-appen, Bluelink, mens hun går mot nye Hyundai KONA Hyundai KONA lader med CCS-kontakt. Produsenten oppgir at den bruker 54 minutter på å lade 0 til 80 prosent, gitt at du kobler til en lader som gir mer Ladeguiden viser hvilke ladekabler og ladestasjoner som passer til Hyundai KONA electric. Bilen har to batteristørrelser, henholdsvis 64,2 kWh og 39,2 kWh

Den elektroniske parkeringsbremsen finner du også her. Aktiv sikkerhet KONA electric kan varsle deg om potensielle farer og hjelpe deg å unngå kollisjoner mens du kjører, for eksempel ved hjelp av automatisk bremsing og varsling om kjøretøyer i blindsonen.

De aktive sikkerhetsfunksjonene inkluderer automatisk nødbremsassistent med fotgjengervarsling, blindsonevarsler med filskiftevarsling, ryggeradar, aktiv filskifteassistent, filholder, fjernlysassistent, tretthetsvarsling og fartsgrensevarsling.

Batteri lader høyspenning for Hyundai Kona electric

Hyundai Kona er et eksempel på det. Bilen har nylig blitt overlevert de første kundene, og tall fra den nederlandske ladeoperatøren Fastned viser at bilen kan lade med inntil 72 kilowatt. Dette for utgaven med 64 kilowattimer batteri når den lades på en ladestasjon som kan levere inntil 175 kilowatt.

Grafen ladeoperatørens teknologisjef Roland van der Put publiserte på Twitter viser at bilen tar en effekt på opp mot 72 kilowatt frem til batteriet har omtrent 57 prosent ladetilstand, før det faller til litt over 55 kilowatt. Deretter trapper den videre ned etter hvert som ladetilstanden nærmer seg 100 prosent. Grafen viser Hyundai Konas ladeprofil.

Hyundai Ioniq EV: Bedre rekkevidde treg å lade

For eierne betyr det at de får en bil som kan lades kjapt og effektivt når behovet for hurtiglading først melder seg. Fra 2020 får den blant annet raskere lading og nytt infotainmentsystem, men også en høyere pris. Raskere lading Kona Electric har ikke vært lenge på markedet. Så hos Hyundai er valget, enn så lenge, at liten bil Kona har størst batteri, mens størst bil, altså Ioniq, har minst batteri.

Hyundai Kona Electric

Ikke helt logisk, men sånn er det. Regenereringen reguleres i tre trinn, Ioniq er ikke en såkalt én-pedals-bil, men ved å holde regenereringsknappen på venstre side av rattet inne, lar bilen seg stanse helt.

Det hjelper ikke at Hyundai har oppgradert fra 70 til 100 kWt, når den faktiske ladefarten i området 10 til 60 prosent kapasitet aldri var mulig å få over 34 kW.

Jeg forsøkte meg på hele fem ladestasjoner fra fire ulike leverandører, men det hjalp lite.

Her er det bare å smøre seg med tålmodighet om du er i ferd med å gå tom. Tallene stemmer overens med de Hyundai oppgir, hvor de sier at fra null til 80 prosent tar det ved romtemperatur 54 minutter på 100 kW lader og tre minutter mer på 50 kW lader. Lærdommen her er at dette er for dårlig i 2020, den faktiske ladefarten burde vært tre ganger så høy for å få ned ståtiden på laderne, og at det er bortkastede penger å lade på lynladere.

Trygg lading av elbil Birger N. Haug

Hjemmeladekapasiteten er også oppgradert, fra 6,6 kW til 7,2 kW. Akkurat det har liten praktisk betydning. Setene foran er elektrisk justerbare.

Drivlinje og ladetider Hyundai Kona er forhjulsdreven. Samlet ytelse er 204 hk og 395 Nm. Rekkevidden er oppgitt til 48,4 mil. I likhet med alle elbiler vil rekkevidde falle vinterstid. Hurtigladeeffekten CCS ladesystem er maksimalt 80 kW.

HYUNDAI KONA LADING Relaterte emner

Med et driftstemperert batteri går det mye raskere i kaldt vær. Vi har tipsene du må vite om. Mange har diskutert temaet, også i sosiale medier, nå i vinterhalvåret. Hurtiglading blir tregere i kulden, rett og slett fordi ionene beveger seg saktere i en kald batteripakke enn i en varm. Dette avhenger både av utetemperaturen og batterienes temperatur. Derfor er det avgjørende at elbilen ikke hurtiglades i kaldt vær etter å ha stått frakoblet i lengre tid. Vi har flere tips for å oppnå høyere ladeeffekt.

HYUNDAI KONA LADING Kommentarer:
Rapportert den Hyundai kona lading
Hopland fra Svolvær
Jeg nyter lese om Norge oppover. Se min andre nyheter. En av mine fritidsaktiviteter er Amateur Pankration.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net