Favør 80

  1. Mer om
Favør 80

FKnr.: 10431 | Leverandørens varenr.: 10431. Høyt innhold norsk korn; Stivelsesrik; Leveres i 25 kg, 800 kg og bulk Formel Favør er en god og rimelig blanding basert på mye norsk korn. Formel kraftfôr kan bestilles på MinSide eller Kraftforet FORMEL Favør 80 passer til grovfôr med middels høstetidspunkt, med moderate proteinverdier og noe struktur. Kraftforet FORMEL Favør er FORMEL Elite 80 Natura Drøv. Verpehøner Verpehøner Slakte-kylling Svin Kraftfôrsortiment til mjølkeku Kraftfôr med høg andel norskkorn for besetninger med moderat ytelse og høgt grovfôropptak Formel Favør 80 Passer til middels

Bak skyene i bakgrunnen ligger Okstindan med Nord-Norges høyeste fjell Oksskolten. Foto: Felleskjøpet Agri Målet er mye grovfôr — Lite grovfôr er det største problemet for husdyrbruket på Helgeland i år. Verst er det i innlandet der det var ekstremt tørt på forsommeren. Der graset var kommet i god vekst før tørken satte inn, berget de sånn høvelig, men der veksten ikke var i gang, ble enga svidd av.

Situasjonen er bedre ut mot kysten, men også der er det plasser med lite fôr, sier salgssjef for drøvtyggerfôr i Felleskjøpet, Herbjørn Knutsen. Det ligger i navnet, sier Kjell Magne, og viser til at gårdsnavnet Sandmoen forteller om en lett og utsatt jordart. Det skal jo normalt gå ut over kvaliteten, men den ble ikke så verst. Jeg tror det er et godt og smakelig grovfôr, for kuene eter bra, sier han. De tar systematisk fôrprøver. Knutsen sier at enkelte i Hemnes kommune fikk helt ned i 30 prosent avling på årets 1.

Han viser til at mange melkeprodusenter har investert betydelig, og at de har kjøpt og leid kvoter for å ha en buffer i møte med den forventede smellen i markedet når Jarlsbergosten skulle fases ut.

Rett kraftfôrvalg gir bedre økonomi

Men koronapandemien endret forutsetningene. Flere opplever derfor etter årets grashøst at de mangler fôrgrunnlag til en ytterligere økning i produksjonen, slik det er åpnet for. Men har du muligheten til å øke boliglånet for å kjøpe båt, istedenfor å ta opp et eget båtlån, er dette klart billigere.

Det er ikke så mange aktører som satser på lån med pant i båten Det er få banker som oppgir priser på denne typen lån. Også noen usikrede lån forbrukslån blir markedsført som båtlån.

Rådgiving lønner seg! Presentasjonsserie.

Men disse lånene har en vesentlig høyere rentesats. Billigere med pant i bolig Et aktuelt alternativ er å låne med pant i boligen, hvis du har ledig panteplass. Hvorfor skogbruksplan? Driftsavtale, virkeskontrakt og miljørapport. Tømmertransport til industrien. Netto virkesoppgjør overføres skogeiers konto påfølgende måned.

Nødvendig oppussing av kjørespor blir foretatt etter avtale. Drifta gjennomføres etter gjeldende bestemmelser og Norsk PEFC Skogstandard, som sikrer at tømmeret er miljøsertifisert og kan leveres skogindustrien. Tømmeret kappes for størst mulig verdi for skogeier.

God beitedrift gir penger på bok

Ta en telefon til din skogbruksleder, som vil hjelpe deg med planlegging av drifta. Andel av bruttoverdien på tømmer settes av på fond. Kan tas ut til planting, ungskogpleie, veibygging og skogsbruksplan. Dette gjelder også for bonden som bedriftsleder.

Ved å gjennomføre strategiske prosesser, bevisstgjøres bonden og familien på hvordan de vil gården skal se ut om tre — fem år, og hvilken vei de skal velge for å komme dit.

Forpakterne har drevet bruket siden 1987, og disponerer 260 dekar dyrka jord. Vi var flere i Tingvoll som samarbeidet om krossing, men nå bruker vi bare innkjøpt kraftfôr.

Årsaken er at de andre ga seg, samtidig som vi trengte alt arealet til grovfôr for å fylle kvota, sier Lindhardt og de Boer.

Men det koster dyrt å kjøpet økologisk kraftfôr. I følge Felleskjøpet koster økologiske Natura Drøv 17 kr 5,22 per forenhet, mens tilsvarende Favør 80 koster 3,16 kroner. Dine fordeler NOK 180,- i rabatt på gjeldende publiserte Flex-pris.

Alle ukedager, på alle romkategorier inklusiv frokost, i Norge Full fleksibilite å endre uten kostnad NB! Sjekk mjølkeanlegget for eventuelle luftlekkasjer, pumpetrykk eller annet som kan føre til hard mekanisk behandling av mjølka.

Pluss E-vitaminkonsentrat anbefales der det er høgt innhold av frie fettsyrer i mjølka. Ta ut mjølkeprøver av enkelt kyr og sin av de som har høge verdier i seinlaktasjonen. Vurder kraftfôrnivå og skift til en mer energirik kraftfôrblanding. Kyr som er feite ved kalving har større sjanse for økt nivå av frie fettsyrer ved avsining pga. Tallkodene bak kraftfôrnavnene gjenspeiler grovfôrkvaliteten som er tiltenkt kraftfôret.

Ved høg urea bør man bytte fra en 70 til 80 blanding, eller fra 80 til 90 blanding. Dette reduserer proteinbalansen i vomma PBV samt ureainnholdet i mjølka.

Man kan også vurdere å gå inn med 1-3 kg FK Roesuper eller FK Korngrøpp Bygg i tillegg til vanlig kraftfôr for ytterligere å redusere proteinbalansen i vomma.

Høg urea kan også skyldes energiunderskudd i rasjonen, da vil protein brytes ned til ammoniakk i vomma for å gi energi til vommikrobene.

Dersom det ikke hjelper med 70 blanding kan man gå inn med Formel Protein 42 i tillegg til vanlig kraftfôr. Biotin stimulerer til produksjon av keratin som er nødvendig for en god hud- og klauvoppbygning.

Kraftfôret fra Felleskjøpet inneholder biotin for bedre klauvhelse.

Medlemskap i NTL

Selen og E-vitamin styrker immunforsvaret. Pluss E-vitaminkonsentrat med selen og biotin anbefales ved klauvproblemer. Dersom kua er forfangen bør kraftfôrnivå og grovfôropptaket vurderes. Sørg for å få en bedre balanse ved å velge et kraftfôr med høgere andel vombestandig stivelse, som for eksempel Formel Elite eller Formel Premium.

Årsaker kan være for lite fordøyelig fiber tilgjengelig for mikrobene eller at nivået av stivelse og sukker er for høgt. Blaut gjødsel kan også forekomme dersom mye ufordøyde næringsstoffer passerer vomma og skaper gjæring i baktarmen.

Formel Favør 25 kg, kg og bulk italiaenred.com

Låg fettprosent Normalt vil fettprosenten være lågere ved høg ytelse uttynningseffekt. Låg fettprosent kan oppstå dersom vommiljøet er ustabilt. Dette gjør det vanskelig for de fibernedbrytende vommikrobene å produsere eddiksyre og smørsyre som inngår i mjølkefettdannelsen.

Beiteslipp er også en situa- sjon der fettprosenten i mjølka ofte blir låg på grunn av lite struktur og økt andel umetta fett i beitegraset.

FAVØR 80 Relaterte emner

Du som er medlem i et LO-forbund får rabatt på overnatting på alle Scandics hoteller, alle dager. Bestill ditt opphold på over 80 hoteller fra nord til sør. I år som i fjor er det Norgesferie som gjelder. Begynn planleggingen nå og sikre deg ditt favoritthotell. Som medlem av LOFavør får du rabatterte priser på hotell - hele året.

FAVØR 80 Kommentarer:
Rapportert den Favør 80
Fredheim fra Alta
Se min andre nyheter. Jeg trives amerikanischer Fußball. Jeg nyter lese tegneserier strengt tatt.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net