D Vitamin Mangel Symptomer Humør

  1. Mer om
D Vitamin Mangel Symptomer Humør

Undersøkelsen som ble gjennomført for D-vitaminmangel kan føre til helseplager, og noen av symptomene man bør være oppmerksom på er svekket immunsystem, slapphet, utmattelse og smerter i ledd Humørsvingninger og vinterdepresjon Studier har vist at personer med lite vitamin D i kroppen kan ha større sannsynlighet for å f Lavt nivå av dette essensielle næringsstoffet er forbundet med en tendens til å lide av irritabilitet, depresjon og plutselige humørsvingninger Vitamin D-mangel kan være uten symptomer, eller tilstanden kan gi vage symptomer. Tilstanden kan svekke eller skade beinvev og muskulatur i kroppen

D-vitamin er også med på å øke kalsiumopptaket og styrke benstrukturen i kroppen vår. Ifølge Andrew Thomas, grunnleggeren av nettsiden BetterYou, har, blant annet, vår moderne innendørs livsstil, og maten vi spiser ført til at flere og flere har mangel på D-vitamin i kroppen, noe som kan føre til slapphet, plager og vondt i kroppen.

Fem tegn på at du mangler vitamin D 1.

Humørsvingninger i overgangsalderen

Du føler deg trist Serotonin er et hormon i hjernen som har med humøret ditt å gjøre. Det er også tegn på at hjernens budbringerstoff serotonin er involvert i utviklingen av vinterdepresjon. Antidepressive medikamenter påvirker funksjonen i det serotonerge system i hjernen.

Det er undersøkelser som tyder på at lysbehandling også påvirker serotonin.

Irritabilitet og depresjon

Det viktige D-vitaminet D3 «Mirakelvitamin» eller «Solskinnshormon? Diverse studier viser at D-vitamin og depresjon har en sammenheng. De har nemlig studert de såkalte T-drepercellene, som immunforsvaret eksempelvis bruker til å bekjempe bakterier, virus og kreft med.

Og det viser seg at T-drepercellene ikke kan virke uten D-vitamin. De forklarer dessuten at grunnen til at vi ofte blir syke om vinteren, er at vi får mye mindre sol, og dermed D-vitamin, i vinterhalvåret. Du kan mangle D-vitamin hvis humøret er på bunnen Manglende D-vitamin kan ifølge sundhed.

Depressive tanker vil imidlertid forsvinne når man behandles med D-vitamin. Du kan mangle D-vitamin hvis du mister håret Lider du av hårtap, kan en av forklaringene være underskudd på jern og D-vitamin.

Hudhelse og ungdom: D vitamin mangel symptomer humør

Spesielt sistnevnte har større betydning enn man tidligere har visst, forklarer Morten Svenning Nielsen, spesialist i allmennmedisin. Kan du nikke gjenkjennende til et eller flere av punktene over, bør du kontakte legen din slik at du får målt D-vitaminnivået. Hvor utbredt er D-vitamin-mangel? Personer som opplever symptomer på vitamin D-mangel, eller som har uforklarlige sykdommer eller ernæringsmessige mangler, bør be om en test for vitamin D-mangel.

Last ned også: Forelskelse symptomer

Noen symptomer på et underskudd i vitamin D inkluderer: Tynning eller sprø bein, osteoporose eller hyppige beinfrakturer Muskel svakhet, spesielt hvis det er en uforklarlig forandring i muskelstyrken Endringer i humør, med personer som har lavt D-vitamin, opplever angst eller depresjon Kronisk smerte, da vitamin D spiller en nøkkelrolle i å støtte bein, muskel og cellehelse Høyt eller økt blodtrykk Utmattelse, selv med nok søvn Redusert utholdenhet Uforklarlig infertilitet Behandling Det er uenighet om riktig mengde vitamin D for god helse.

Ideelt vitamin D inntak varierer med forskjellige faktorer, som alder, aktivitetsnivå og metabolsk helse.

Folk bør snakke med en lege om vitamin D inntaksmål. Det er en god ide å holde en logg av symptomer når behandlingen begynner.

5 tegn på at du har D

Dette er en enkel måte å spore fremgang på, og å vurdere om det er nødvendig å øke D-vitamininntaket. Det er tre strategier for å øke vitamin D-nivåene: Ta et vitamin D supplement: Disse er lett tilgjengelig over disken. En lege kan også foreskrive et tillegg eller multivitamin. For barn under 12 måneder er det 400 IE. Derfor må vi inkludere disse i kostholdet vårt.

Arkiv Norsk cøliakiforening

Kroppene våre syntetiserer vitamin D når huden vår er under påvirkning av ultrafiolett lys fra solen. Tradisjonelt begynner menneskelig vitamin D-syntese i det integrerte systemet huden, ikke i fordøyelsessystemet.

Fordi de fleste menneskelige dietter inneholder utilstrekkelig vitamin D, er tilskudd nødvendig store deler av året. Det er veldig vanlig å ha uheldig lavt blodnivå av D-vitaminer. Tilskudd av vitamin D reduserte risikoen for akutt luftveisinfeksjon blant alle deltakerne med nesten 20 prosent!!! Gode matkilder til vitamin D inkluderer eggeplommer, fet fisk som tunfisk, makrell, sardiner og laks, berikede meieriprodukter og biff-lever.

De fleste mennesker spiser ikke nok av disse matvarene eller har nok naturlig sollys til å dekke kroppens behov for vitamin D. Faktisk er vitamin D-mangel en global epidemi.

Hvorfor vi trenger det Kalsiumabsorpsjon De fleste er klar over nødvendigheten av vitamin D for sunne bein og tenner. Dette vitaminet er faktisk det samme som hormonet kalsitriol 1,25 dihydroxyhydroxyvitamin D og har en regulatorisk rolle i kalsiummetabolismen, så vel som i immunforsvaret vårt.

Vitamin D-mangel påvises ved hjelp av en blodprøve, men de fleste trenger ikke teste dette.

11 symptomer på at du mangler D

Mange får dekket behovet ved å ta vitamin D-tilskudd i vinterhalvåret. Mistenker legen at du har problemer med knoklene på grunn av mangel på vitamin D, kan du ta et røntgenbilde for å sjekke knoklene.

Behandling Behandling av vitamin D-mangel er vanligvis enkel. Ofte er det tilstrekkelig med fornuftig soling og vitamin D-tilskudd. Det er også bra for deg å få deg nok kalsium som finnes i meieriprodukter som ost, yoghurt og melk eller tilskudd.

D VITAMIN MANGEL SYMPTOMER HUMØR Relaterte emner

Twitter Mangel vitamin D: Den lange norske vinteren og mangelen på sol, er ikke bare problematisk for huden din, den kan også gå utover psyken din og gjøre deg både slapp og lettere irritert. En av de største årsakene til dette kan være at kroppen din har mangel på vitamin D. Sollyset er vår største kilde til D-vitamin og dannes når solstrålene treffer huden. D-vitamin er også med på å øke kalsiumopptaket og styrke benstrukturen i kroppen vår. Ifølge Andrew Thomas, grunnleggeren av nettsiden BetterYou, har, blant annet, vår moderne innendørs livsstil, og maten vi spiser ført til at flere og flere har mangel på D-vitamin i kroppen, noe som kan føre til slapphet, plager og vondt i kroppen. Fem tegn på at du mangler vitamin D 1. Du føler deg trist Serotonin er et hormon i hjernen som har med humøret ditt å gjøre.

D VITAMIN MANGEL SYMPTOMER HUMØR Kommentarer:
Rapportert den D vitamin mangel symptomer humør
Hillestad fra Drammen
Jeg trives dele interessante nyheter merkelig. Anmeldelse min andre innlegg. jeg er tent på aqua-lunge.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net