Bodø Stamsund Hurtigbåt

  1. Mer om
Bodø Stamsund Hurtigbåt

Reise, travel, buss, taxi, drosje, fly, båt, hurtigrute, hurtigruten, boat, Det går daglige fergeforbindelser mellom Bodø og Moskenes i Vest-Lofoten Stamsund er en viktig fiskehavn og den største basen for Lofoten I Bodø finner du verdens sterkeste tidevannstrøm, havørn, midnattssol og nordlys Bodø - Gildeskål; Bodø - Myken; Bodø - Væran; Forvik - Vistensteder og Tjøtta - Husvika; Hurtigbåtrute i Lurøy; Hurtigbåtrute i Rødøy Lofoten har fastlandsforbindelse via Lofast (E10), men kommer du med bil sørfra via E6 er du avhengig av ferge, enten Bognes-Lødingen (1t) eller Bodø-Moskenes Til øygruppa Lofoten kan du reise med ferger og hurtigbåt fra nord og på sambandene Bodø – Værøy – Røst – Moskenes og Bognes – Lødingen

Stikk innom småbutikkene der, og drikk kaffe hos Nicolinas. Storvåganrområdet har akvarium, galleri og museum, og kan være verdt en liten rusletur. Veldig fint område. Imidlertid sviktet trafikken med Hurtigruta fra 2004 og falt med 25 prosent innen kriseåret 2009.

Hvordan komme seg til og fra Værøy

Dette banet vei for drastiske tiltak. Røde regnskapstall førte til salg av alle andre aktiviteter, og selskapet endret i 2007 navn til Hurtigruten ASA. For å unngå konkurs ga staten et tilskudd på 125 millioner kroner, samtidig som skip ble utleid og nedbetaling av lån utsatt. Bakgrunn[ rediger rediger kilde ] Statens dampskipskonsulent August Kriegsman Gran i Indredepartementet lanserte i 1891 et forslag om å opprette en ekspressrute sjøveien mellom Trondheim og Hammerfest.

Formålet var å sørge for rask og effektiv transport av passasjerer, gods og post. På denne tiden tok det tre uker å sende et brev fra Trondheim til Hammerfest sommerstid, om vinteren kunne det ta fem måneder. Med en ekspressrute kunne tiden reduseres til syv dager, sommer som vinter.

Har du lest dette? Tromsø finnsnes hurtigbåt

Konseptet ble omtalt som hurtigrute og ville bety en kommunikasjonsmessig revolusjon for Nord-Norge. I 1891 fantes det bare 28 fyrlykter nordom Trondheim, og kun to hydrograferte kart var tilgjengelig. Høsten 1891 sendte Indredepartementet ut anbudsinnbydelse for å få opprettet en hurtigrute to ganger ukentlig, Trondheim — Vadsø om sommeren og Trondheim — Hammerfest om vinteren. Noe anbud ble imidlertid ikke innlevert.

Kommunikasjon Kalle i Lofoten

Det var nå tale om en postførende hurtigrute mellom Trondheim og Finnmark en gang pr uke i hver retning. Ruten skulle gå til Hammerfest om sommeren og til Tromsø om vinteren. Skipet nådde Svolvær mandag 3. Den første reisen Trondheim—Hammerfest med hurtigruten ble gjennomført på 67 timer.

Til og fra flyplassen

Kaptein ombord var Richard With, som i ettertid regnes som Hurtigrutens far. Vi får høre om hvordan samfunnene i Lofoten har utviklet seg gjennom historien. Raftsundet har også veldig høy tetthet av ørn og er vi heldige ser vi flere på turen. Trollfjorden i seg selv er så smal, høy og dramatisk at den bare må oppleves.

Det er en grunn til at folk kommer fra hele verden for å oppleve denne fjorden. Underveis får vi servert fiskesuppe med flatbrød til lunsj. Middag på hotellet. Vi har en vakker tur foran oss mot Å.

Vi kjører innom både Stamsund og Nusfjord før vi kommer til Sund hvor vi får en omvisning.

Museet har hovedvekt på motorer og fiskerirelaterte gjenstander. I smia ser vi hvordan smeden Tor-Vegard har tryllet frem vakre skulpturer i ulike størrelser, med hovedproduktet er Kongeskarven.

Hurtigruten Wikipedia

Deretter fortsetter vi til fiskeværet og kommunesenteret Reine, hvor vi sammen med reiseleder May-Liss vandrer en tur blant rorbuene i dette idylliske tettstedet. Fisket drives for det aller meste med konvensjonelle redskaper og er således både ressursvennlig og bærekraftig. Hovedpåroduktet er tørrfisk, laget på samme vis i over tusen år.

Her bys det på overnatting i orginale rorbuer, moderne rorbuer, historiske hus og leiligheter.

Last ned også: Felleskjøpet bodø

Her er det bare å velge hva man foretrekker, enten om man reiser alene eller er mange. Restauranten er innredet i ei gammel brygge fra 1800-tallet, og du kan se det originale preget med en gang du kommer inn.

Børsen Spiseri har fokus på lokale råvarer, og har et fiskemottak rett utenfor døra.

Dette gjør at kokkene får plukket ut den aller fineste fisken. Hvis du også ønsker litt action og spenning, kan du booke flere aktiviteter gjennom Svinøya Rorbuer sine samarbeidspartnere.

Lofotens offisielle reiseportal

Barnevennlig: Ja Les mer om opplevelsen på Svinøya Rorbuer sine nettsider. Fra Svolvær sentrum: Svinøya ligger bare litt over en kilometer fra sentrum med alle fasiliteter. Det tar omtrent 10-15 minutter å gå fra Svinøya og inn til Svolvær sentrum.

Fra Å i Lofoten eller fra Narvik: Buss rute 300 Lofotekspressen har daglige avganger som tar deg direkte inn til Svolvær sentrum.

BODØ STAMSUND HURTIGBÅT Relaterte emner

Pakkereiser Daglig hurtigruteanløp i Stamsund og Svolvær. Hurtigbåtforbindelse til Svolvær fra Vesterålen, Bodø og Narvik. Fergeforbindelse mellom Svolvær og Skutvik gir tilknytning til E6. Mot Vesterålen er det ferge fra Fiskebøl til Melbu. Prisene varierer fra ca. Det finnes også billigere og dyrere alternativer, men mest vanlig er ca. Muligheter for midnattssol og vakkert sommervær, men mer trengsel og høyere priser.

Bodø Stamsund Hurtigbåt
BODØ STAMSUND HURTIGBÅT Kommentarer:
Forfatter om Bodø stamsund hurtigbåt
Reitan fra Steinkjer
jeg liker lese om Norge kokende. Les gjerne min andre nyheter. Jeg har bare en hobby: Brustschwimmen.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net