Jul I Skomakergata Stine

  1. Mer om
Jul I Skomakergata Stine

Skuespillerne Tone Elisabeth Eriksen og Marius Kleppe Kolstad var bare 15 og 10 år gamle da de var med i «Jul i Skomakergata Stine, ei ung jente (omkring 12), bosatt i skomakergata 7b. Har et godt forhold til Andersen, som kaller henne «veslekjærsten min». Går ærend for fru Hirse og Marius Kleppe Kolstad (44) mener dagens barn har godt av å se «Jul i Skomakergata Ni år gamle Stine kommer alene med toget til Skomakergata, og søker ly hos skomakeren Petrus – som er en gammel surpomp som bare vil være alene Jul i Skomakergata: With Henki Kolstad, Åsmund Huser, Tone E. We meet shoemaker Jens Petrus Andersen and his pet "Tøflus

i Skomakergata» skal finne veien til kinolerretet

Og det kan jo tenkes at barna vil se den sammen med meg. Og kanskje kan jeg da endelig få se episode 24. Du som sitter hjemme i stua kan, som skomakeren, sette 24 nelliker eller pinner i en appelsin. Plukk ut en nellik for hver dag i adventstiden. Når «Blæsekvartetten» øver hos blomsterhandler Rosengren i episode 7, beveger kameraet seg sakte opp gaten mot Skomakerstuen.

Man kan da tydelig se inn i blomsterhandlerens butikk.

Cover versions of Vi tenner våre lykter by Stine og Jørgen SecondHandSongs

Der ser man ikke «Blæsekvartetten», men en tekniker som går frem mot døren, men som så raskt huker seg ned. Annet[ rediger rediger kilde ] Ulf Wengårds postmann-rolle ble opprinnelig skapt til Ragne Tangens barneprogram Du og jeg og vi to på 1960-tallet.

Da figuren ble skrevet inn i Jul i Skomakergata, oppstod en kontinuitet med tidligere barne-TV-sendinger og gjenkjennelse for dem som husket ham fra den gangen. På tysk heter han Sandmännchen. Jon Blund har også opptrådt som figur i den norske humortegneserien Hinsidige Bar og Grill.

Marius Kleppe, som spilte gutten Jørgen i serien, er skuespilleren Henki Kolstads barnebarn. Senere gjorde også Henki Kolstad en gjesteopptreden i samme serie, både som seg selv og som skomaker Andersen. Serien ble sendt et år Jul i Skomakergata hadde gått som julekalender og refererte direkte til denne. Henki gjorde også en gjesteopptreden i Teodors julekalender en gang på 80-tallet. I desember 1980, året etter at serien ble sendt første gang, ble en enkeltepisode sendt om igjen 13.

Vil lage i Skomakergata» på film

Det var teddybjørnen Teodor med stemmen til Birgit Strøm som oppfylte ønsker fra barna helt fram til jul, og denne dagen var det de som ønsket seg Skomakergata, som fikk sitt ønske oppfylt. Barna i Skomakergata med unntak av Stine og Jørgen er for det meste uten navn.

Men hva husker vi egentlig av serien? Jeg spurte kolleger og venner om deres høydepunkt fra Skomakergata. Her er noen av svarene jeg fikk: Les mer! Jul i Skomakergata - Fra Christins mimreside. Far og jeg kjørte en lang tur.

En utslitt tøffel? Scoopet

Jeg kan ikke huske at jeg så på den da, men jeg var nok litt for gammel for målgruppen. Den ble siden vist i 1981, 1984, 1988, 1993, 1998 og 2003 - så jeg har sett den med mine egne barn. Men siden jul er tida for tradisjoner og repetisjoner, er det trygt- for mang av oss, å vite at Jens Petrus, Tøfflus og kruspersillen hans befinner seg et par tasteklikk unna i NRK-appen.

Om Cachen: Noen cacher blir laget for å vise frem en plass, severdighet e. La de se hva folket mener!

Se dette: Romjul

Og da passer Jul i Skomakergata midt i blinken.. Bare kos og vennlighet..

Elsker gamle julekalendere

Det er i den lille salen på Oslo Konserthus, hvor den 18. To grupper reiser rundt i vårt langstrakte land og spiller ca.

Forestillingen er en bearbeidelse av den svært populære tv-serien, og er et samarbeid mellom Oslo Barneteater og Bjørn Rønningen.

JUL I SKOMAKERGATA STINE Relaterte emner

Der søker hun ly hos skomaker Andersen, som viser seg å være en gammel surpomp som bare vil være alene. Møtet mellom de to skal forandre ting for alltid. Jul i Skomakergata skal bli en underholdende og varm film om hvordan overvinne ensomhet, og om hvordan vi alltid må gjøre vårt beste for å åpne oss selv og de rundt oss. Han har mange års fartstid som reklameregissør med vekt på humor, og ble nominert til Young Director Award i Cannes for reklamefilmen Åstedet i 2013. Hans siste kortfilm Kartleseren 2017 deltok i kortfilmprogrammet ved Tribeca Film Festival.

JUL I SKOMAKERGATA STINE Kommentarer:
Rapportert den Jul i skomakergata stine
Nyheim fra Bodø
Se over min andre innlegg. Jeg har bare en hobby: Streichholzmodellierung. jeg liker lese romaner forsiktig.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net