Sexindustrien

  1. Mer om
Sexindustrien

Sexindustrien bidrar til global velstand. Prostitusjon bør legaliseres og utenlandske sexarbeidere bør betraktes som immigranter som reiser Flere tenåringer tyr til prostitusjon i amerikanske gater. Natalie ble fanget av sexindustrien da hun rømte fra sine fortvilte foreldre Verden viser så mye likegyldighet til lidelsen av millioner av kvinner og barn i sexindustrien.» Taina Bien-Aimé. Kvinnen som sitter ovenfor meg Kategorien har desse 2 underkategoriane, av totalt Sexindustrien eksisterer ikke fordi det er så skrekkelig mange kvinner som liker å selge sex. Hvis det virkelig var snakk om samtykkende sex

Og trass enkelte forsøk på å utvide rammene, går debatten i Noreg som regel langs desse linjene.

Tema: Prostitusjon er forbudt

Kan vere eit rasjonelt val Kjønnsforskarar tek no til orde for ei meir nyansert forståing, både av den globale sexindustrien og av dei som jobbar i han. Radikalfeministar må akseptere at sexarbeid kan vere lukrativt, at det er langt betre betalt enn andre jobbar innanfor rekkevidde, og dimed eit rasjonelt val for mange kvinner.

Samstundes må dei sexradikale innsjå at det å selje sex ofte er risikofylt, nedverdigande og inneber svært usikre framtidsutsikter. Det sa Naila Kabeer, økonom og professor ved London School of Economics, i sitt framlegg om sal av seksuelle tenester under kjønnsforskarkonferansen Sex and Capital i Rovaniemi i Finland i sommar.

Meir kontroll i fabrikken Somme debattantar har tatt til orde for å skilje mellom tvang og valfridom, mellom dei som blir tvunge inn i sexarbeid, til dømes gjennom trafficking, og dei som går inn i sexindustrien på eit meir frivillig grunnlag.

Men heller ikkje dette skiljet er optimalt, ifølgje Kabeer. Kabeer illustrerer med ein studie frå storbyane langs Zhujiang-elvedeltaet i Sør-Kina, der kvinner frå landsbyane dreg inn til storbyane for å søkje arbeid, som oftast i klesindustrien.

Men sexindustrien tilbyr eit langt meir profitabelt alternativ. Du kontrollerer di eiga tid, du må ikkje spørje om lov til å gå på toalettet, slik som på fabrikken. Alt i alt ser sexarbeidarane på seg sjølv som meir privilegerte enn kvinnene i klesindustrien, seier Kabeer. Høgst avgrensa val Eit liknande mønster finn Kabeer i ei studie frå Den dominikanske republikk, der einslege landsbykvinner søkjer mot sexindustrien på dei større turiststadene, for å forsørgje barna sine.

Fanget i sexindustrien Journalen

Mange av desse kvinnene håper dei kan møte ein velståande turist som kan gi dei eit betre liv. I henhold til denne loven skal stedene ha lisens. Den tillater ikke direkte prostitusjon, men tillater at 'service' og 'badeservice' tilbys.

I henhold til loven kan den som promoterer eller tilbyr tjenester åpenlyst og direkte, eller til ubehag for andre mennesker, gis en bot på 1000 baht. Med andre ord er loven både fleksibel og i mangel av reelle sanksjoner.

The Whistleblower

I 2003 foreslo det thailandske justisdepartement legalisering av prostitusjon. Forslaget har siden blitt liggende å støve ned.

Som oftest er det ikke noe skilt på engelsk som forteller at dette er et overnattingssted, men et unntak finnes på landeveien mellom provinsene Khon Kaen og Roi Et. Stedet har et prangende skilt.

Det er åpent 24 timer i døgnet. Sju enkle bungalower i betong er bygget i tilnærmet norsk rekkehusstil inne på området.

I relasjon: 0663 oslo

En viril tiger hilser velkommen. Love Inn er et av stedene som henvender seg til elskovslystne, enten det er et ungt par som vil unngå foreldrenes søkelys, eller en 'Sugar Daddy' og hans unge elskerinne som kanskje er plukket opp på en karaokebar. På steder som Love Inn kan de leie en bungalow for en time eller to. Hotellet er åpent 24 timer i døgnet og prisen for et rom er noen få hundre baht. Har en mann råd til å ha en ung dame som elskerinne blir ofte den eneste løsning å ta inn på et hotell eller en 'resort'.

Sexindustrien finansierer millioner pund i studieavgifter

Hotellene ligger ofte i byene, mens resorter som Love Inn ligger mer diskret til utenfor tettstedene. Ifølge Amnestys rapport har antallet utesteder der kvinner antakelig blir misbrukt økt fra 18 i 1999 til over 200 i 2003. Samtidig er det fortsatt kun et fåtall saker hvor noen straffeforfølges for menneskehandel. Rapporten referer også til at anslagsvis 20 prosent av kundene til kvinner i sexindustrien er utlendinger som er i regionen i forbindelse med den internasjonale bistands- og fredsbevarende operasjonen der.

Institusjonen av prostitusjon er liksom en perfekt storm av misogyni, kolonialisme, kommersialisering av kvinners kropper for profitt og misbruk av disse kvinnenes sårbarhet. Noe som førte til protester fra spesielt kvinnebevegelsen i nordiske land, hvor den nordiske modellen for sexkjøp — at det er lovlig å selge sex, men ikke å kjøpe eller drive hallikvirksomhet — har vært en viktig seier.

Sexindustrien er en direkte arv av koloniserte, kvinners kropper for økonomisk profitt. Men de referer likevel til prostitusjon som sexarbeid i sine dokumenter, noe som utfordrer kravene om anstendig arbeid. Kvinner i prostitusjon eller sexarbeidere, er svært sårbare for vold, overgrep og drap. I ILOs dokument om uakseptable arbeidsformer er blant annet «tvungen arbeid» listet opp: Tvangsarbeid er definert i artikkel 2 1 i konvensjon nr.

Bien-Aimé har gjentatte ganger, av disse grunnene, forsøkt å få ILO til å svare henne på hvordan politikken når det kommer til sexarbeid skal håndheves med tanke på anstendig arbeid. Og også hvordan de har tenkt å måle graden av frivillighet, når de vet at fattigdom er en vesentlig driver inn i industrien. Vi har også forsøkt, i arbeidet med denne artikkelen, å få ILOs presseavdeling til å svare på noen av de samme spørsmålene.

Også om hvor grensene for barn i sexindustrien går, som ILO mener er et klart menneskerettighetsbrudd.

Nå kommer grønn sex

Ingen av oss har fått svar. Trafficking eller prostitusjon? Det skjer bare ikke. Journalister burde spørre personer i, eller som er ute av sexindustrien: Hvor gammel var du da du startet?

Om svaret er 15,16,17 så har de vært, etter rettslig definisjon, et traffickert barn. Trafficking, som i menneskehandel til og for sexindustrien, er et begrep som det er bred konsensus om — blant internasjonale menneskerettighetsorganisasjoner — at er et klart brudd på menneskerettighetene.

Begge ovennevnte reportasjer er et resultat av overreaksjon og stigmatisering, som skaper et kraftig uskarp og stygt bilde av vår hyggelige ferieby. Min datter sa, før hun hadde satt sin fot i byen: «Pappa, jeg kommer aldri til å besøke deg i Pattaya.

Jeg ønsker ikke å være sammen med horer. Etter noen timer på klippebordet eller på en PC, framfører media et resultat som skaper store og spennende overskrifter for de fleste av oss, dette gir stor fortjeneste på kontoen til journalistene når de får solgt sitt arbeid.

Man kan stille følgende spørsmål til norske medier: Mener dere at den norske stat skal hjelpe thaifamiliene med u-hjelp? Er det ikke bedre at norske pensjonistene hjelper til direkte, ved å ansette dem som hjelpere og pleiere på sine gamle dager? Målet må være å hjelpe disse klossmajorene som går i blinde og ikke vet at det finnes en annet side av Pattaya.

Om det bare kunne komme én seriøs reporter, slik at vi kunne vise frem virkeligheten om byen og de tusenvis av nordmenns hverdag her. Jeg skal ikke legge skjul på at det også skrives mye pent om Thailand og ferieøyene, men aldri om de fattige jentene som reiser til Pattaya for å forsørge familiene sine.

SEXINDUSTRIEN Relaterte emner

Ifølge Amnestys rapport har antallet utesteder der kvinner antakelig blir misbrukt økt fra 18 i 1999 til over 200 i 2003. Samtidig er det fortsatt kun et fåtall saker hvor noen straffeforfølges for menneskehandel. Rapporten referer også til at anslagsvis 20 prosent av kundene til kvinner i sexindustrien er utlendinger som er i regionen i forbindelse med den internasjonale bistands- og fredsbevarende operasjonen der. De bidrar dermed med en vesentlig del av sexindustriens inntekter. I Amnestys rapport blir det beskrevet hvordan kvinner og barn bortføres eller lures til et liv i prostitusjon i Kosovo. Mange kommer fra andre land i Østeuropa, men et voksende antall er fra Kosovo.

SEXINDUSTRIEN Kommentarer:
Forfatter om Sexindustrien
Mathiassen fra Kristiansand
Se gjennom min andre innlegg. Jeg har bare en hobby: Hot Box. Jeg trives rapporterer norske nyheter sikkert.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net