Bånd Til Hardangerbunad

  1. Mer om
Bånd Til Hardangerbunad

Under finner du bånd til mange forskjellige fylker. Er du usikker på hvilke du kan bruke kan du gå inn på den enkelte bunad og se Norskproduserte autentiske pyntebånd i ull til bunad og festdrakter. Legg i handlevogn · Hurtigvisning · Ullbånd Koftebånd Hardangerbunad Dame | Hardanger damebunad. Hardangerbunaden er en av våre mest tradisjonsrike bunader. Me leverer komplette, ferdigsydde dame- og Vi produserer alle typer bånd til bunader, folkedrakter, strikkejakke m.m.. Bånd og belter til bunader og folkedrakter Hardangerbunaden er en av våre mest tradisjonsrike bunader. er kantet med uliketyper rosebånd og kan i tillegg ha krokalist i perler eller sølv bånd

Jeg hadde glemt å spørre om prisen på materialpakken før vi gikk. Kjente litt på det. Det sjokket kom først senere, men det er en annen historie.

Kurs i bunadsøm Jeg hadde planlagt å gå på kurs i Asker husflidslag hos Barbro Storlien, men fikk ikke kursdagene og familiekalenderen til å gå opp. Nå var gode råd om ikke dyre, så i hvert fall etterlengtet. Heldigvis var det kurs i Bærum husflidsforening også, og Kirsten Saxhaug Ankers systue var jo i nærheten. Reisetid har faktisk noe å si i travle familiehverdagen mellom kjøring til fotball, seiling, bandy og langrenn.

Egentlig er det lite rom for voksen egentid. En gammel symaskin Hva var utfordringen? Bortsett fra at jeg ikke forsto opp og ned på materialpakken måtte etterlyse sømveiledning fra Almankås, som ettersendte dette, så oppdaget jeg at den fine Meister symaskinen jeg fikk av pappa, og som han hadde kjøpt til meg på Gol, den var gammel. Det var lenge siden jeg hadde brukt den tror det var da jeg sydde stuegardiner i 2012, og nå floket undertråden seg ustoppelig.

Maskinen var ubrukelig. Heldigvis hade Kirsten flere maskiner. Så jeg lånte hennes, og min maskin fikk seg en tur til Symaskinsenteret for full service. Hvis bunadsprosjektet krevde investering i en hypermoderne, elektronisk symaskin til en pris med mange nuller bak, begynte dette å ligne dårlig økonomi. Å forstå og lære nytt Bunadspråket var lukket og fremmed for meg før jeg startet bunadsprosjektet. Og hele tiden dukket det opp nye ord og uttrykk å lære seg.

Beltestakkens bestanddeler: Stakken — skjørtet på beltestakken. Livet — er egentlig seler fra gammelt av, og er festet til stakken.

Festbunaden

Finnes utgaver som er smale eller brede. De bredere livene som dekker mer av bysten er av nyere dato, og ikke slik de opprinnelige belstestakene ble sydd. Hjulet, også kalt skoningen — lager de flotte volangene på beltestakken.

Forkle — knytes utenpå stakken Belte — strammes i livet over stakk, liv og forkle Vippe — brukes til å sette opp håret vippe håret. Mangelen på symaskin satte en effektiv stopper for hjemmearbeidet og jeg følte at det ikke akkurat gikk fremover med stormskritt. Materialpakken var stor, tung og uforståelig. Hva skulle alle delene brukes til? Johanne og jeg pakket opp og studerte stoff, bånd, fôr, trådsneller, hekter og trykknapper.

Nå ble materialene til de ulike delene blandet, og det er det veldig viktig ikke å gjøre. Men det sto ingen steder at man ikke skal gjøre det. Kommunikasjon, igjen. Det første vi gjorde på kurset var å klippe delene til stakken. Her klarte jeg et kunststykket å legge en spiss saks inntil stakkestoffet. Resultat: Hull i det fine, dyre stoffet. Skjorte Det er eigen skjorte med broderte mansjettar, krage og bringelist i hardangersaum.

Her er det også fleire å velje mellom. Den vanligste fargen er blå. Herrebunaden kommer med hvit jakke. Dette er en grønn trønderbunad, sydd av Husfliden i Steinkjer i 2007, til Julie Minsaas sin konfirmasjon.

Til bunaden brukes et grått forkle. Julie forteller at moren og søsteren har samme bunad — men i andre farger. Jeg blir mer og mer glad i bunaden. Spesielt er den ekstra fin nå som jeg har flyttet fra Trøndelag til Oslo. Da kan jeg umiddelbart se andre med samme tilhørighet, sier Julie. Hardanger­bunaden Hardangerbunaden blir kalt «den første bunaden». Den ble et symbol på det norske under nasjonal­romantikken på 1840-tallet.

Hardangerbunad er en samlebetegnelse på bunader fra de ulike bygdene i Hardanger. Den kan variere i mønster, farger og stoff.

Kvinnebunaden kalles Hardanger festbunad. Det finnes også en vinterbunad til kvinne, samt en herrebunad. Merk at denne innstillingen kan føre til at enkelte nettsteder ikke fungerer optimalt. På dette nettstedet logger vi anonym informasjon om alle besøkende. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson. Sy så en søm med attersting tvers over og fest godt.

Kvinnebunader fra Hardanger Store norske leksikon

Klipp til slutt av frynsene slik at de blir et par cm lange. Da avslutter du mellom fem og ti cm fra enden av trådene. Du kan også velje bunad frå den staden du har flytta til. Det er ikkje forbode å velje noko anna, men du må vere førebudd på at folk forventar at du har tilknyting til den plassen bunaden din er frå.

Der eg kjem frå, er det fleire bunader i bruk. Kva for ein er den mest riktige? Nokre bunader frå same område byggjer på ulikt draktmateriale, og ser derfor ikkje like ut. I tillegg har dei ulike bunadsprodusentane ofte halde seg i varierande grad til den gamle folkedraktskikken i området. Nokre bunader ligg svært nær det gamle draktmaterialet, medan nokre kan hende har late seg inspirere av andre objekt også, til dømes lokal flora eller ei rosemåla kiste.

Kva som er riktig for deg, kjem an på om du er oppteken av å ha ein bunad som ser ut som folkedraktene, om du vil ha ein som har vore i bruk i lang tid, eller om du vil ha den som er mest vanleg. Drakten bygger på klesskikken i Vest-Telemark fra ca. Livet er i silkedamask med ulike bånd. Forkleet er i damaskvevet ull eller silke, kantet med fløyelsbånd rundt det hele og med pyntebånd nederst, gjerne med en blonde i gull eller sølv, samt et vevd belte i livet.

Stakken er i rød ulldamask med fine rynker øverst og flere rader med kniplingsborder i sølv. Livet er i brochert silkestoff, kantet med kniplingsbånd. Perlesydd bringeklut og bunadsølv hører med.

Forkleet er i lys, blomstret ullmusselin.

Bånd A Larsen Husflid AS

Beltet er i samme stoff som stakken, påsatt støler og spenner i sølv. Brudekronen er i rødt ullstoff kantet med kniplingsborder, pyntet med søljer rundt pullen og med lange blomsterbånd ned fra baksiden. Hele stasen kan leies for kr 5000 fra Husfliden på Gol. Ullbroderier i friske farger er et kjennetegn for Hallingdal.

BÅND TIL HARDANGERBUNAD Relaterte emner

Hvordan flette hoseband på den smarte måten 3. Denne gangen lærer hun oss å lage hoseband; på en enkel og genial måte. Rauma strikkegarn Først viser Ingrid frem en pute hun har laget. Denne fester hun båndet til. Da blir det så stødig og godt å jobbe,» forklarer hun. Puten består av en trekloss med kardet ull oppå.

Bånd Til Hardangerbunad
BÅND TIL HARDANGERBUNAD Kommentarer:
Forfatter om Bånd til hardangerbunad
Mikkelsen fra Tromsø
Se gjennom min andre nyheter. En av mine hobbyer er Buzkashi. jeg liker dele interessante nyheter uforsiktig.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net