Hjemmelaget Karamellpudding

  1. Mer om
Hjemmelaget Karamellpudding

Content [hide]

Ingredienser · 2 dl sukker til karamell · 6 dl melk (helmelk) · 3 dl kremfløte · 5 ss sukker · 8 stk Ingredienser · 2,5 dl sukker til karamell · 0,5 dl vann til karamell · 5 dl kremfløte · 5 dl hel melk · 4 ss sukker · 1 stk vaniljestang · 8 stk egg ts sukker til en myk krem. Dekorer gjerne karamellpuddingen med litt krem, og server resten ved siden av Hjemmelaget karamellpudding skal være fløyelsmyk i konsistensen og bade i lysebrun, nydelig karamellsaus. Serveres helst med luftig Oppskrift på hjemmelaget karamellpudding - en nydelig dessert som er veldig populær til jul. Se steg for steg fremgangsmåte i video

Server karamellpuddingene med lettpisket krem og hakkede, knuste, brente mandler.

Fordel mandlene over et bakepapirkledd stekebrett og rist dem gylne i ovnen på 200 grader i ca. La formen stå i 5-10 min, før den stekes i vannbad røren «setter» seg og hindrer luftbobler.

Sett formen i et vannbad med kokende vann halvveis opp på formen. Stek i varm stekeovn 125oC i ca 1 ¾ -2 timer. Det er fantastisk godt, spesielt når puddingen er har rett konsistens — myk og dissende, sier matblogger Gunda Djupvik.

Skal vi kontakte deg?

De svarte, små prikkene i puddingen er beviset på at du virkelig bryr deg om dem du lager mat til, synes matbloggeren. Legg både stang og frøene i fløteblandingen. Varm opp på medium varme til det begynner å småkoke. La småkoke i 2 minutter.

Hjemmelaget Karamellpudding

Når fløteblandingen varmes opp tar du 8 egg i en bolle og pisker lett sammen. Når fløteblandingen er ferdig siler du denne litt og litt sammen med eggene. Ikke tilsett for mye varm fløte i eggene før du har pisket. Sett inn en dyp langpanne fylt ¾ full med varmt vann.

Trinn 2 Ha 2 dl sukker i en stekepanne og smelt sukkeret på medium pluss varme. La sukkeret karamelliseres til nøttebrun farge. Da kan du la den stå rolig og koke, følg med, når sukkerlaken er blitt nøttebrun må du ta den av platen.

Det tar mellom 5 og 10 min, avhengig av hvor vid kasserollen er.

HJEMMELAGET KARAMELLPUDDING Relaterte emner

Fremgangsmåte Sett ovnen på 120 grader. Ha sukkeret i en 1 ½ l form, og sett den på en middels varm kokeplate eller i en stekepanne hvis du har gamle former og induksjonstopp. Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Drei formen rolig slik at den blir jevnt glassert. Puddingen: Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha dem og vaniljestangen i en kjele. Ha i melk, fløte og sukker.

Hjemmelaget Karamellpudding
HJEMMELAGET KARAMELLPUDDING Kommentarer:
Redaktør på Hjemmelaget karamellpudding
Ødegård fra Stavanger
Anmeldelse min andre nyheter. Jeg trives Glima. Jeg har lyst lese tegneserier spørrende.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net