Løvenskiold Skytebane

  1. Mer om
Løvenskiold Skytebane

Løvenskiold skytebane, bedre kjent som Løvenskioldbanen, er Norges største sivile anlegg for skytesport og har eksistert siden 1951, da det ble gitt i gave Lerduebanen er en skytebane i naturskjønne omgivelser i nærheten av Oslo. Banen er åpen hele året og blir brukt av både jegere og sportskyttere Skyting hos oss foregår i tidsrommet 08:00 - 21:00 hver dag unntatt søndag. Åpningstider for drop-in er som følger: Mandag likes · 7 talking about this · 26 were here. Riflebanen driftes av Oslo Jeger og Fiskerforening, Østre Bærum Skytterlag og Løvenskiold skytebane, bedre kjent som Løvenskioldbanen, er Norges største sivile anlegg for skytesport og har eksistert siden

Nytt møte med Skytterforbundet resulterte i løfter om å koordinere stevnene slik at flere helger blir helt skytefrie. Når støyvollen kommer på plass, blir det skyting både på søndager og lenger utover kvelden.

Det bekymrer «Folkeaksjonen mot skytestøy fra Løvenskioldbanen», som har foretatt egne beregninger av støyen. De hevder at støyvollene ikke vil dempe støyen i store deler av Bærumsmarka og i høyereliggende områder fordi støyen følger landskapet. Ny rapport viser kraftig forurensning «Folkeaksjonen mot skytestøy fra Løvenskioldbanen» har fått foretatt punktmålinger av grunnen rundt Løvenskioldbanen, utført av KConsult.

Løvenskioldbanen har vært benyttet til skyting med de fleste typer blyholdig ammunisjon av både jegere, konkurranseskyttere, politi, Forsvaret og utdrikningslag gjennom 50 år.

Figurene er ofte asymmetrisk formet, noe som gjør det hele mer spennende. I tillegg så er standplassen e gjerne i friluft på upreparert terreng. Innenfor DFS arrangeres konkurranser i feltskyting hvor man går gjennom en løype der det er anlagt 3-5 standplasser.

Her skal det skytes 6 skudd i liggende eller knestående stilling på skytetid er 50-60 sekunder som regel. Skytterens ferdigheter settes på prøve gjennom bedømmelse av lys, vind og avstand. Dette er en aktivitet som anbefales da den gir mye spenning og moro, i tillegg til at ferdighetene settes kraftig på prøve. Stangskyting Oppkalt etter Oberst Stang, som innstiftet denne øvelsen. Dette er en av to hurtigdisipliner innenfor DFS.

På leirduebanen tester konkurranseskyttere i skeet og rypejegere treffsikkerheten fra en rekke overbygde standplasser. Ordren går til den stemmestyrte leirduekasteren som slenger ut en ny plate.

Det kan høres lite ut, men med rundt en million hagleskudd avfyrt i året, skulle det bli rundt 24. Det vil si vekten av 24 biler som havner i nedslagsområdet på myra nord for banen årlig. Banen åpnet i 1951. Den gang var det bare bly i ladningene. Bevisstheten om blyets uheldige virkninger for miljø, dyr og folks helse har økt med årene.

De siste 20 årene omtrent har blyhagl vært forbudt å bruke på denne skytebanen. Nå går det mest i stål. Et nasjonalt forbud mot blyhagl på skytebaner kom i 2002. Så ble det totalforbudt tre år senere, men totalforbudet ble opphevet av Stortinget i 2015. Nå er det lov å jakte med blyhagl igjen, men på skytebaner og våtmarksområder skal det brukes andre og mindre miljøskadelige ammunisjonstyper.

På pistol og geværbanene derimot er det lov å skyte med bly.

Siri traff blink

Men nylig ble det kjent at det kan komme en innstramming fra EU. Den kan komme til å ramme all skyting med bly, deriblant skiskyting som bruker blyprosjektiler i dag. Skytesporten er i dag den største forurenseren av bly i Norge, men problemet vil ikke bli borte med et forbud. Det ligger millioner av kilo spredd på norske skytebaner og i norsk natur.

Hvor mye bly det kan ligge på Løvenskioldbanen, er det ingen som vet eksakt. Skytebanemotstandere mener det kan ligge rundt 5.

Se dette: Hva er bya

I tallet er det også regnet med ammunisjonen som er brukt på de mange gevær- og pistolbanene og hvor kulene skal være fanget opp av store voller. Hvis regnestykket er riktig, er det så mye bly her at hver eneste nordmann teoretisk sett kunne reise opp til kollen og hente seg en kilo bly hver.

Norges Skytterforbund mener tallet er langt lavere. Et anslag Skytterforbundet lager for NRK sier at det kan være snakk om inntil to millioner kg bly. Rundt 400 gram for hver nordmann, altså. Av denne mengden anslår forbundet at 766 000 kg har havnet i nedslagsfeltet nord for leirduebanen.

Hvor mye av blyet som fortsatt ligger der, og ikke har løst seg opp i vannet og rent ut med bekkene er derimot et åpent spørsmål.

Ifølge fagfolk kan det ta 50—60 år for en blykule å gå i oppløsning i surt myrvann som dette. Målinger på myra viser så høye verdier at det får fagfolk til å måpe. Giftig for dyr Noen uker senere besøker NRK området igjen. Idet vi parkerer bilen er det fortsatt høst, men før vi har gått de fem hundre meterne fra parkeringen ved Østernsvingen og opp til myra ved leirduebanen har det blitt vinter. Snø og is er i ferd med å dekke 68 år med skyteaktivitet på Skytterkollen.

Det har vært kuldegrader på natta, og snøen legger seg på isen og dekker den sykelige rustfargen. Samtidig er det helt stille på skytebanen, muligens fordi snødrevet ødelegger skytternes sikt. Siden tidlig i høst har vi forsøkt å få svar på hva alt blyet i skogen rundt skytebanen betyr for dyrelivet.

Siri traff blink

Målingene som Søraas og skytterforbundet har gjort av jord og vann er sendt til en av landets fremste toksikologer og veterinærer. Nivåene av bly på myra kan være dødelige for dyra, mener Aksel Bernhoft ved Veterinærinstituttet.

Aksel Bernhoft som er ansatt som seniorforsker ved Veterinærinstituttet er en svært opptatt mann. Det tok nesten to måneder før han fikk sett på dataene. Nå er han til gjengjeld svært engasjert. Det vil være mulighet for å leie våpen.

6 turforslag i Bærumsmarka

Pris: Kr 350,- pr deltaker pr stevnedag. Prisen inkluderer baneleie og duer 2 serier av 25 duer. Viltmålene har sirkler som illustrerer kjerneområdet til storvilt.

For å unngå å skadeskyte må du være helt sikker på å treffe dette kjerneområdet, sier Scheen. Det finnes viltmål for både rådyr, elg, hjort, rein, villsvin og rein.

På Løvenskioldbanen fredag 8.

Anleggsnytt fra særforbundene uke 20

Øver med ulike typer rifler Jonny Bekkhus fra Kvinesdal har reist helt til Oslo for å ta storviltprøven før elgjakta begynner 25. Han har jaktet i 17-18 år, men han har aldri skutt elg. Det var stor stemning på Løvenskioldbanen disse dagene.

Vinnerne ble blant annet beæret med laurbærkrans på hodet.

LØVENSKIOLD SKYTEBANE Relaterte emner

Med unntak av krigsårene har foreningen en ubrutt tradisjon i arbeid for medlemmenes utøvelse av jakt og fiske. Navnelisten med de som stilte seg bak foreningen er imponerende lesning. Den omfatter et stort antall av datidens samfunnsstøtter, og mange av de 106 familienavnene på listen finner vi igjen som navn på gater og plasser i dagens Oslo. Foreningens formål var å fremme viltpleie, bekjempe rovdyr og være pådriver for en jaktlov som gav eiendomsbesittere sterkere beskyttelse og styringsrett over egne eiendommer. Siste ledd i formålsparagrafen var en oppfordring til dannelse av og samling av jakt- og fiskeforeninger over hele landet. I 1878 ble landets andre jeger- og fiskerforening dannet i datidens Trondhjem, og deretter ble en rekke lokalforeninger stiftet.

Løvenskiold Skytebane
LØVENSKIOLD SKYTEBANE Kommentarer:
Rapportert den Løvenskiold skytebane
Strand fra Trondheim
Jeg trives lese tegneserier trofast. Se min andre nyheter. Jeg er sterkt påvirket av Baseball.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net