Chablis Til Kalkun

  1. Mer om
Chablis Til Kalkun

Rødvin kan være et meget godt valg til kalkun! Her må man bare ta litt hensyn til bitterhet fra rosenkål, og bitterheten fra valnøttene, samt syren fra druene i Friskt og fruktig øl som belgisk blonde og saison passer godt til det lyse kjøttet. En brun og nyansert akevitt kan passe fint En syrerik vin må ha nok fylde og litt fruktsødme. Champagne er spennende til kalkun, men boblene må ha god kompleksitet, og ikke bare fruktighet Kalkun og kylling er lyst fuglekjøtt og tilbehøret på vinsiden er egentlig helt likt En vin laget på en saftig, litt fyldig Barbera-drue vil funke fint til kalkun med klassisk tilbehør. Denne varianten har moderate tanniner og

Hvitvin fungerer også utmerket istedetfor øl.

Vin til ribbe, pinnekjøtt, torsk, kalkun, rakfisk og andre juleretter

Jeg pleier å bruke en savignon blanc, men bruk det du har stående.. Jeg har også lest at man kan bruke champagne til samme formål, men da helst en som ikke for søt. Saftig og delikat moden frukt med lette tanniner.

Du vil kanskje like: Innmat kalkun saus

MB 88 Produsent: Weing. Frisk syre på smak med en mineralsk utgang og balansert sødme. Tradisjonelt tilberedt med «stuffing», rosenkål og sjysaus passer en frisk hvitvin fra Nord-Spania, en alvarinho fra Vinho Verde i Portugal eller en frisk og krydret grüner veltliner fra Østerrike. Fetere tamfugl som gås og and trives godt med lignende viner som kalkunen, men vil trenge mer konsentrasjon, frukt og struktur i en rødvin, mens hvitvinene kan trenge mer sødme og friskhet.

Her kan man med fordel velge en lett og fruktig ung rødvin som har en god slump med syre foran tanniner. Det frisker opp fettet på fuglen.

En barbera er et godt valg, det samme er en del av vinene laget av innfødte sicilianske druer. Tett og delikat nydelig mineralsk fersk frukt på smak med en lett tørr finish. Tydelige tørrstoffer og en delikat konsentrasjon.

Vi hadde satt frem champagne, crémant, cava, varianter av hvitvin og røde viner og samt juleøl. Den soleklare vinneren ble champagne, med de mer rimelige, musserende variantene crémant og cava som et klart alternativ om julegaveinnkjøpene har gjort for stort inngrep i pengebeholdningen. Champagne rimelig A. Coutelas Louis Victor Solera Brut kr. Det viktigste er likevel å ta hensyn til det magre kjøttet.

Her er det mer fylde, litt fatpreg og nøtt sammen med eple, sitrus, mais. Dette er ting som kan tyde på at det er Chardonnay, som det litt dempede aromapreget og moderat med fruktighet.

Begrunnelse: God jevn og høy modning, relativ god fylde og mer alkohol enn riesling pleier å ha. Vinen har moderat syre til riesling å være. Preg av å ha vært lagret på eldre fat, litt oksidativ. Preg av eple, sitrus, mandarin og kiwi. Noe plast og petroleum. Munnfølelsen er noe oljet. Litt over middels med syre. Tenkte først på Australia, men fikk ikke sukkeret til å passe inn der. Kabinett fra Mosel har noe sødme, men det likner ikke helt på det heller.

Frukten er ikke så presis.

Valget blir Tyskland. På landoppgaven fikk begge én av tre riktige, eller 33 prosent hver.

Vin to satte den ene som østerriksk riesling. Disse er kjent for å ligge stilmessig tett opp til dem fra Alsace. Så her kunne man gitt et halvt poeng.

Riesling fra USA og Australia sies også å ha flere fellestrekk. De to smakerne resonnerer ut fra klimamessige forskjeller — kommer vinen fra et varmt eller kjølig område. I tillegg bruker de antagelser om hvordan vinen er fremstilt til å plassere den i området hvor denne praksisen er vanlig, som bruk av gamle fat i Alsace. Dette sa smakerne selv: Produksjonsmetodene er så like over hele verden at det ofte er vanskelig å si noe om forskjeller på land.

Hva sier bøkene at en riesling fra eksempelvis Australia skal smake?

Vintips til julens måltider! () ABC Nyheter

I tillegg lette jeg etter indikasjoner som modning, sødme og fat. Blindsmakinger som har vakt oppsikt Parissmakingen i 1976 Tidligere var kvalitetsvin forbundet med europeisk vin, og fransk vin tronet øverst i dette kvalitetshierarkiet.

De naturgitte forholdene i Frankrike var i særklasse godt egnet til å lage stor vin, alt annet var i beste tilfelle bare bleke kopier. Men så i 1976 avholdt en britisk vinhandler i Paris, Steven Spurrier, en blindsmaking hvor noe av det beste av fransk vin, topp Chardonnay burgund og Cabernet Sauvignon bordeaux, ble prøvd blindt mot tilsvarende viner fra California. Det var to amerikanske og ni franske dommere med i smakingen, alle vineksperter, og oppgaven var å gi hver vin fra 0 til 20 poeng.

Smak av blåbær, krekling, sursøte kirsebær og lakris som varer ut i en fast ettersmak. Duft av tørket frukt, tobakk, sopp, blomster og rød frukt.

Runde, silkemyke tanniner, smak av sviske, jordbær, moreller og lakris.

Vin til julemat I Glasset

Fast lengde med en nydelig friskhet i ettersmak. Dette blir kanskje litt for elegant for pinnekjøtt, men smaksmessig vil den utviklede karakteren være spennende hvis pinnekjøttet er urøkt og godt utvannet. Nå er den i 2016-årgang og er fortsatt et feiende flott kjøp. Fyldig vin med moden fruktkarakter som hvit fersken og ananas som blandes med syrlig sitrus og skaper et harmonisk fruktbilde.

Et dryss av mineraler og krydder gir kompleksitet.

Vintips til julematen

Aquavit: Her velger du det du liker best, mild eller litt mer utviklet - men en regel synes jeg du bør holde; Velg Norsk aquavit - det passer aller best med de typiske krydderne. Juletorsken - klassisk trekt torsk med poteter, gulrøtter og smør: Her kan du komme unna med mye, men siden det gjerne er endel smør på tallerken vil jeg anbefale en god syre. Hvitvin: Chardonnay fra Frankrike eller fra Napa Valley i California - Litt fet vin med god balanse vil passe godt til. Rødvin: Her ville jeg valgt en litt tannin fattig vin med god frukt - Pinot Noir fra New Zealand, Barbera fra Piemonte eller kanskje en Beaujolais om du ikke er vant til Beaujolais bør du kanskje velge noe annet Hva drikker du til kalkunen?

Kalkun og kylling er lyst fuglekjøtt og tilbehøret på vinsiden er egentlig helt likt. Det er tilbehøret som avgjør men vinene bør være like delikate som fuglekjøttet på smak.

Fasan er ikke helt ulikt på smak men noe mer intenst og raffinert.

CHABLIS TIL KALKUN Relaterte emner

Vin til julemat 2020 Har du begynt å tenke på vin til julematen? Da bør du begynne å tenke på det nå, og jeg kan hjelpe deg. Det er tid for den årlige posten Vin til julemat og jeg gir deg her vintips til ribbe, pinnekjøtt, kalkun, vilt, lutefisk, rakfisk, torsk, kveite og gravlaks. Vinene som omtales er hovedsakelig i middels prisklasse mellom 200-300 kroner, men jeg har også tatt med knippe mer eksklusive og noen rimeligere. Dette er alle viner jeg syns er gode kjøp.

Chablis Til Kalkun
CHABLIS TIL KALKUN Kommentarer:
Rapportert den Chablis til kalkun
Lorentzen fra Haugesund
jeg elsker lese romaner vakkert. Siste nytt: min andre innlegg. En av mine fritidsaktiviteter er Drag-Boot-Rennen.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net