Terje Mikalsen

  1. Mer om
Terje Mikalsen

Han har opplevd personlige tragedier, elleville oppturer og store nedturer i næringslivet. Nå har Terje Mikalsen sikret seg verdier for Investor Terje Mikalsen og pastor Morten Aune selger kollektselskapet Mobileaxept for 200 millioner kroner Mikalsen er utdannet sivilingeniør ved Norges tekniske høgskole i 1965. Han er blant annet kjent som medgrunnlegger av A/S Nordata – Norsk Terje Mikalsen vokste opp på Jølle ytterst ute på Lista. Han tok examen artium og ble sivilingeniør fra Norges tekniske høgskole Vi må unngå å gjøre feilene som andre har gjort, sier Terje Mikalsen. Han søker om å produsere 6.000 tonn laks i Farsund på Sørlandet

Sesongen 2003 rykket seniorlaget opp til 4. Det måtte være en egen frittstående klubb.

Terje Mikalsen Norsk biografisk leksikon

I et intervju med digi. Nettopp derfor er vi opptatt av at de ansatte skal kunne ha medeierskap i disse bedriftene". Han mener derfor at beskatning av opsjoner på tildelingstidspunktet må fjernes, for å stimulere de ansatte til medeierskap og medrisiko i de nye bedriftene. Sponheim og Mikalsen karakteriserer det som livsfarlig for IT-bransjen dersom opsjonsbeskatningen videreføres som i dag.

Terje Mikalsen Store norske leksikon

Vi må unngå å gjøre feilene som andre har gjort. Det er rimelig forståelige problem, og det finnes gode overvåkingssystem, sier han. Mye av dødeligheten skyldes utbrudd av H2S som følge av at slam samler seg i en krok.

Flyplassen har gode innflygingsforhold. Rullebanelengden på nesten 3 kilometer.

Dette selskapet er eiet av Arne S. Et selskap Baaslands sønn Bjarte hadde investert i skulle selges til et stort internasjonalt selskap. Stort omfang Lånet skulle betales tilbake når det internasjonale selskapet hadde gjort opp for seg. Men eventyret endte tragisk. Selskapet så ikke i tide hvilken omveltning personlige datamaskiner PCer og åpne standarder ville få for hele bransjen. Pengene rant ut med rekordfart, og aksjene ble til slutt nullet. Helt uten gevinst kom likevel ikke Mikalsen ut av det: Lykkelige aksjesalg underveis innbrakte ham flere hundre millioner kroner i gevinst.

Selv om det skulle finnes optimistiske markedsanalyser for et nisjeprodukt, vil det sjelden vekke Mikalsens investeringslyst.

I relasjon: Interjakt drammen

Det vi leter etter, er innovasjonssprangene. Vi vil investere der det er store høydeforskjeller.

Tallene gir tyngde til Mikalsens uttalte tekno-optimisme: Mosvold-Farsund, som han eier sammen med svogeren Tarald Glastad, hadde ved inngangen til 1998 en verdijustert egenkapital på drøyt 1,4 milliarder kroner. Fjoråret ga en formuesvekst for de to på 40 prosent - det beskriver selskapet selv som ekstraordinært godt. Men også den langsiktige inntjeningen har vært anstendig: Teknoinvest-fondene som Mosvold-Farsund er største aksjonær i, har hatt en årlig avkastning på 20 prosent.

Innrømmer å ha vært utro

Fra et stort knippe med forklaringer trekker Mikalsen gjerne frem to sentrale stikkord: nettverk og tillit. Nettverk bygges på tillit, og tillit bygges opp gjennom gjensidig nytteverdi over lengre tid. Vi må stå for noe, slik at folk vil arbeide videre med oss, sier han, men legger til: Det er heller ikke alle som liker vår stil.

Noe av det Mikalsen har vært mest fornøyd med under oppbyggingen av investeringsselskapet, er at det har fått et godt kontaktnett i USA. Det var ikke minst fra det amerikanske nettverket Mosvold-Farsund kunne høste i fjor.

For ti år siden, mens Johansen var administrerende direktør for daværende NTNF, ringte han og spurte om Mikalsen kunne tenke seg å treffe Michael Barnsley. Slik kom han i kontakt med en av verdens fremste innen fraktalgeometri og en mann med store visjoner om hvordan matematiske formler kan brukes til billedkomprimering og dataoverføring.

Teknoinvest valgte å satse på Barnsley og hans selskap Iterated Systems og er i dag hovedaksjonær. Dette selskapet går fortsatt med underskudd, men har ifølge Mikalsen stort potensial.

Tror ikke biskopen visste omfanget Dagsavisen

I det samme miljøet skjøt imidlertid Teknoinvest gullfuglen. Du kan ikke etterpå, med hånden på hjertet, si at dette så du klart hele tiden, sier Mikalsen. HydrogenPro skal bidra med ressurser og kompetanse fra optimalisering av store elektrolyseanlegg og bistå i kommunikasjon og diskusjoner med kunder og i utvikling av nye verdikjeder for hydrogen. Det kommer til å ta tid, men initiativtagerne mener prosjektet er så godt at det er vel verdt ventetiden.

TERJE MIKALSEN Relaterte emner

Mine innstillinger Innrømmer å ha vært utro Den kjente investoren Terje Mikalsen 61 trekker seg fra alle kirkelige tillitsverv fordi han har vært utro mot sin kone. Publisert: Oppdatert 25. Han understreker at han tar ansvar for den situasjonen som er oppstått, og ber om forståelse for at han nå trenger tid og ro for å få orden på livet sitt. Terje Mikalsen fra Farsund i Vest-Agder har hatt sentrale verv i flere kristne bevegelser og i Den norske kirke. Han har blant annet vært nestleder i Agder Bispedømme, leder av Farsund menighetsråd, medlem av kirkemøtet og leder av Strømmestiftelsens råd. Diskvalifisert På grunn av sine utenomekteskapelige handlinger føler han seg nå diskvalifisert fra å fortsette. Sjefredaktør Helge Simonnes i Vårt Land sier saken er svært beklagelig for alle som er berørt, men at Terje Mikalsen beslutning om å trekke seg fra kirkelige verv er riktig.

TERJE MIKALSEN Kommentarer:
Forfatter på Terje mikalsen
Holth fra Hermansverk
Vennligst sjekk min andre innlegg. Jeg trives vier Quadratmeter. jeg liker studere dokumenter ganske.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net