Verdensrekord I Lengdehopp

  1. Mer om
Verdensrekord I Lengdehopp

For herrer er 8,95 m, satt av Mike Powell i VM i friidrett 1991. Han forbedret da Bob Beamons gamle Langhoppet ved sommer-OL er gruppert blant de fire friidrettshendelsene som ble holdt på multisport-arrangementet. Menns langhopp har vært til stede på det olympiske friidrettsprogrammet siden det første sommer-OL i juli 1984 i Berlin, Tyskland Per februar 2020 er verdensrekorden for menn utendørs 8,95 meter, satt i 1991 av Mike Powell fra USA og for kvinner 7,52 meter, satt i 1988 av I 1968 hoppet Arne Tvervaag 3,71 meter i stille lengde. I nesten 50 år har ingen vært i stand til å slå den - før n

Friidrett, Sport Legenden Lewis skal trene tysk verdensmester

Like etter kommer Carl Lewis. Lewi' førstehopp er langt nok til å vinne de aller fleste konkurranser i verdenshistorien, men et godt stykke bak verdensrekorden.

Denne kvelden er det nøyaktig 22 år, 10 måneder og tolv dager siden den kanskje mest sjokkerende verdensrekorden i friidrettens historie ble satt. Bob Beamon hoppet 8,90 meter under OL i Mexico. Det var 55 centimeter lenger enn den forrige rekorden, og plutselig hadde han satt en fullstendig ny standard for lengdehopp. Det skulle gå 15 år før noen i det hele tatt var i nærheten av å hoppe like langt, men et knippe hoppere anført av Lewis hadde sakte, men sikkert nærmet seg rekorden.

I dag har denne mannen hatt rekorden lengre enn Bob Beamon

Men den var fortsatt uslått. Fikk ut det beste av hverandre Andre omgang: Mike Powell treffer godt og hopper 8,54 meter. Han nærmer seg Lewis, som hopper dødt i den andre omgangen. Carl Lewis har nettopp fylt 30 år og er på den absolutte høyden av sin karriere. Noen dager i forveien har han satt verdensrekord på 100 meter med tiden 9,86.

Lewis har ikke tapt en lengdekonkurranse på ti år, og blant annet tatt to OL-gull i disiplinen på veien. Men han er ikke høyest rangert i denne grenen. Lewis er i hovedsak sprinter, og konkurrerer bare i lengde en håndfull ganger hver sesong. Powell er derimot en ren lengdehopper og deltar i rundt 20 konkurranser i året.

Jeg visste at jeg hadde det i beina i dag, sa hun. Venezuelaneren tok sølvet i Rio-OL for fem år siden.

Stevnerekorder Pingvinlekene

The Fosbury flop har dannet skole — nå hopper alle som ham. Før hadde utøverne stått med siden til, tatt et skritt frem og kastet kulen fra seg i én sammenhengende bevegelse. Til OL i 1952 hadde han finpusset teknikken. Han snudde ryggen til, sviktet lett i det ene kneet, hoppet et skritt baklengs og lot den bakerste foten gli inn i midten av sirkelen.

Umiddelbart i forlengelse av denne bevegelsen svingte han 180 grader rundt og utnyttet både bevegelsen bakover og kroppens rotasjon til å gi kulen ekstra fart. Han vant gull og satte ny olympisk rekord med et kast på 17,41 meter — en forbedring på 39 centimeter.

lengdehopp Store norske leksikon

Lett svikt i kneet, et skritt baklengs og så snurre rundt. Sovjetunionens Olga Korbut hadde nettopp forbløffet verden ved å ta en baklengs salto fra den øverste holme, før hun grep fatt i holmen igjen, lot seg svinge rundt og med stor kraft traff nederste holme og lot seg svinge rundt, før kraften sendte henne tilbake til den øverste holme.

Har du lest dette? Stafett menn 2021

Det hadde ingen gjort før. De norske utendørsrekordene er for menn 8,10 meter satt i 2019 av Ingar Kiplesund og for kvinner 6,68 meter, satt i 2010 av Margrethe Renstrøm. I lengde uten tilløp er de norske rekordene 3,71 meter for menn, satt av Arne Tvervaag i 1968 og 2,99 meter for kvinner, satt av Oda Utsi Onstad i 2019.

Offisielle internasjonale rekorder noteres ikke i denne øvelsen.

Verdensrekord for langhopp for menn Astrologi

Jeg skal ikke si at det var forventet, men det har ligget i kortene at hun kunne prestere på dette nivået, sier Slokvik til Aftenposten. Hun har masse energi, er fysisk sterk, full av guts og stå på-vilje. Jesse owens skriver om plateboken Nambus langhoppprestasjon sto opp som den asiatiske rekorden til 1970, men hans verdensmerke ble brutt under en minneverdig opptreden av Jesse Owens i 1935.

Owens konkurrerte i de ti største mesterskapene for Ohio State og slo tre verdensrekorder og bundet en annen i en 45 -minute span, til tross for at du har vondt i ryggen.

På banen bundet han verdensrekorden på 100 meter, og satte verdensmerker i løpet av 220 yard og 220 yard. Etter å ha vunnet 100, tok han bare ett forsøk i langhoppet, hoppet en verdensrekord 8.

Owens eide verdensmerket i 25 år før amerikaneren Ralph Boston begynte sitt angrep på plateboken.

VERDENSREKORD I LENGDEHOPP Relaterte emner

For snart 14 år siden, da Erling Braut Haaland var fem og et halvt år gammel, viser listen av aldersrekorder i friidrett ta han innehar verdensrekorden i stille lengde blant femåringer, satt 22. Moren Gry Marita Braut er tidligere norgesmester i sjukamp, og sønnen har tydeligvis arvet en del friidrett. Plusser man på med far Alf Inge Haalands fotballhistorikk, med landslagsspill og proffopphold i England, er idrettsgenene av ypperste kvalitet. Det hører imidlertid med til historien at den nevnte øvelsen først og fremst er forbundet med gymtimer på barneskolen, og han kunne ikke stilt til start i VM i stille lengde. Braut Haaland ble historisk da han scoret ni mål da Norges U20-landslag kuste Honduras 12—0 i VM i slutten av mai, og har siden bare fortsatt i samme ånd. Han ble nok en gang historisk med sine tre mål før pause i Champions League-debuten mot Genk for to uker siden. I tillegg har det blitt hele 17 nettkjenninger for sin østerrikske klubb denne sesongen.

VERDENSREKORD I LENGDEHOPP Kommentarer:
Forfatter om Verdensrekord i lengdehopp
Borg fra Kaupanger
jeg elsker studere dokumenter håpløst. Vennligst sjekk min andre nyheter. Jeg er sterkt påvirket av Stichwort Sport.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net