Ol Lillehammer

  1. Mer om
Ol Lillehammer

Olympiske vinterleker og ble arrangert fra 12. februar 1994 på Lillehammer, etter at byen ble tildelt lekene under Den internasjonale olympiske komités kongress i Seoul 15. Dette var andre gang et olympiske vinterleker og ble arrangert fra 12. februar 1994 på Lillehammer, etter at byen ble tildelt lekene under Den Lillehammer var vert for de olympiske vinterleker i 1994, og den olympiske ånd lever fortsatt videre i hele regionen. I 2016 arrangeres Ungdoms OL i byen Her vant Vladimir Smirnoff det gjeveste gullet foran Bjørn Dæhli i 1994. OL-traséene på Lillehammer sies å være verdens hardeste konkurranseløyper De olympiske vinterlekene ble arrangert på Lillehammer 12.–27. Det var konkurranser også i Hamar (skøyter), Gjøvik (ishockey

Müller ble ikke med i arbeidsgruppen som skulle jobbe med søknadsprosessen. I dag bedyrer tyskeren at han ikke er en bitter mann. Man måtte være litt av en visjonær for å gjøre alvor av en slik idé. Og ettertida har bevist at det var riktig.

OL Lillehammer 94

Jeg mener lillehamringene burde være enda mer stolte av hva de fikk til sammen med Norges befolkning - som var med å skape rammen. Det var helt fantastisk, altså!

Vi sitter på rådhuset og snakker med Øivind Pedersen, kultursjef i Lillehammer kommune. Under OL jobbet han i kulturetaten som også hadde ansvaret for at kommunens tjenester til byens befolkning skulle opprettholdes under lekene. Under OL ble kirkene brukt til kulturarrangementer.

I tillegg var det kjøreforbud i byen, noe som kompliserte den daglige driften. Selv om kommunens beredskap var planlagt i minste detalj, var det en viss bekymring for at dramatiske hendelser skulle inntreffe.

Historie vg 2 og 3: Et angrep på Lillehammer

Jeg tror ikke det var tilfeldig. Det er vel noe med at når man har noe å se fram til Jeg tror det betyr noe. Det var også spesielt at sola skinte de 16 dagene lekene varte. Og at snøen lavet ned akkurat dette året. For årene før 1994 var det milde vintre med regnvær og slaps.

Olympiske attraksjoner

Pedersen forteller at han gikk rundt i en konstant gledesrus mens lekene varte, og at det nærmest er umulig å trekke fram ett høydepunkt. Først og fremst en profesjonell og dyktig arrangørstab med klare mål og visjoner.

Olympiaden i Lillehammer 1994 åpning. De sprekeste må gjerne gå de 954 trappetrinnene opp eller ned. I Lysgårdbakken Hoppanlegg blir det hoppet ca 80 000 skihopp på vinteren og ca 20 000 på sommeren, så det er en god sjanse for å oppleve et skihopp under besøket. Den nye organisasjonen hadde klarlagt de organisatoriske og finansielle rammer hasten 1990.

Kort fortalt gikk det ut på at OL-94 ble organisert som et aksjeselskap. Selskapet fikk en ny ledelse, en ledelse som ikke gikk ut fra de særinteresser som hadde interesser i lekene, men som ble rekruttert fra næringslivets Staten trakk seg ut fra den direkte styringen av arrangementet og styrte v.

Regionale konsekvenser av OL på Lillehammer

Staten hadde sett hvordan den gamle organisasjonsformen hadde gitt grunnlag for press fra særinteresser, og ønsket å redusere dette. Men tillit skapes ikke av store ord.

Tillit hadde norsk idrett i 1988, den gangen Lillehammer vant. Norge kastet seg ut i seks års forventningsrus, og den ble mer enn fulgt opp av de euforiske OL-dagene. Det var glede uten hemninger, smilene sitter i oss ennå.

Til og med svenskene syntes det var et ålreit OL, så det var formidabelt. Åpningsseremonien ble en begivenhet som appelerte til hjertet, verdigheten og den ekte gleden og stoltheten. Medaljevinnere Norge tok ti gull-, elleve sølv- og fem bronsemedaljer. Forslag om OL-søknader fra norske byer har et problematisk bakteppe.

OL LILLEHAMMER Relaterte emner

Setningen fikk jubelen til å stå i taket over hele Norge. Flere tiår hadde gått siden forrige vinter-OL ble arrangert i Norge. Siste gang var Oslo-OL i 1952. Nå var det Lillehammer som skulle være arrangør for de 17. Endelig skulle Norge igjen vise verden vinterveien. Arbeidet med å få OL til Lillehammer hadde pågått siden starten av 1980-tallet.

Ol Lillehammer
OL LILLEHAMMER Kommentarer:
Forfatter om Ol lillehammer
Magnussen fra Finnsnes
jeg er glad i dele interessante nyheter fryktelig. Vennligst sjekk min andre nyheter. Jeg har bare en hobby: ithf Tischhockey.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net