Biltema Bilstol Test

  1. Mer om
Biltema Bilstol Test

Litt overraskende er det at barnesetene fra Axkid og kommunikasjon.ntb.no › pressemelding › naf-test-avslorer-de-gode-og-dar Les NAF-test acv Biltema 39-810 barnestol NAF har testet åtte godkjente bilstoler til barn i vektklassen 15-36 kg. Også stolene fra Biltema og Axkids kom dårligere ut enn Britax Biltema 39-810 (bilbelte) har fått samlescore 60/100, basert på 1 test. Sammenlign bilstoler og se hvilke som er best i test

I 2018 satt Britax Swingfix ny rekord med 77 poeng og på tampen av 2020 hentet Joie i-Spin Safe hele 78 poeng og innehar dermed den foreløpige høyeste poengsummen som er tildelt i denne klassen. Isofix Fellesnevneren for disse stolene, er imidlertid at de alle er isofix-modeller. Det betyr at de kun kan brukes i biler med isofix-ankre.

Test av Biltema 39

Det betyr også at de kun kan brukes til barnet veier 18 kilo gruppe I eller 23 kg enkelte i-Size-modeller, noe som har sammenheng med tekniske begrensninger knyttet til isofix-teknologien. Isofix ble dessverre kun konstruert for å takle 33 kg totalt.

Når barnesetets vekt trekkes fra, blir det derfor aldri mer enn 23 kg igjen til barnet, vanligvis langt mindre. Den som ikke har isofix-ankre i bilen — eller som ønsker en småbarnstol som kan brukes bakovervendt til barnet veier 25 kilo gruppe II, må altså velge en modell som festes med bilens egne belter.

Beltestol: Test av 15 modeller

Med det menes at det er stor risiko for at foreldrene monterer stolen galt, noe som kan få fatale følger ved kollisjon. Mens en isofix-stol enkelt kan klikkes på plass og støttebenet felles ned, må beltefestede stoler — som navnet tilsier — festes med bilens egne belter, noe som ofte kan være komplisert i seg selv. Beltefestede stoler må også, i tillegg til støttebenet, festes med såkalte underforankringsbelter, noe som kan være både tidkrevende og komplisert.

I tillegg har en av de testede modellene fått ødelagt karakteren grunnet funn av uønskede kjemikalier, noe vi skal komme tilbake til. Plus Test og AMS Resultatet ble at Forbrukerrådet ikke hadde gode modeller å anbefale for foreldre uten isofix-ankre i bilen.

Det er ingen lov som krever at små barn bør sitte i bakovervendte bilseter, men ekspertene anbefaler at barn bør sitte i bakovervendt til de er minst fire år, gjerne opp til fem år.

Biltema barnesete test Fundament til gjerde

FOTO: Anna Sigge Ifølge laboratoriet er det usikkerhet rundt de såkalte nakkeverdiene, og hvilke skader som kan oppstå i praksis - derfor finnes det ingen grenseverdier som fastslår skadevirkning i den europeiske standarden for beltestoler. På den annen side er det for lite data til å kunne si med sikkerhet hvilke skader som kan oppstå, sier Mark Pitcher, TRL-veileder.

Veihjelp uansett årsak! Vi gir deg veihjelp uansett årsak, også når du leier bil.

Spørsmål og svar Trygg Trafikk

Rabatter på overnatting, leiebil og opplevelser. Bli medlem i dag Viktig med nakkebeskyttelse i beltestoler Selvom det ikke er mulig å fastslå med sikkerhet hvilke skader som kan oppstå, går det likevel an å måle forskjell i belastning for nakken. Med «ikke for gammel» mener vi ikke eldre enn ca fem år når du kjøper den, fordi du bør kunne bruke den i fem år før den blir 10 år, som er det vi mener er maks levetid for barneseter.

Årsaken er at det over tid kan oppstå en materialtretthet i plastmaterialene i setet som gjør den mer porøs og svekker de støtabsorberende evnene.

Biltema 39

Babyseter bør helst ikke være eldre enn 7 år når de er i bruk. Disse setene slites mer fordi babysetene gjerne blir tatt inn og ut av bilen oftere, og blir oftere brukt til flere barn. Hvor kan jeg leie bilstol? Noen utstyrsbutikker leier ut bilstoler, men færre og færre gjør det. Sonax Power Clean vil ikke kunne ta de tøffeste forurensningen, men dette er heller ikke nødvendig om sommeren.

bilstol fra biltema Babyverden Forum

Her får du et enkelt og brukervennlig produkt, som holder kjøretøyet ditt rent gjennom sommeren. Det er effektivt mot mindre forurensninger og er en superavfetting å ha i bakhånd gjennom sesongen.

Uten pute har barnet dårlig beskyttelse for mage og bryst, ettersom beltet havner for høyt opp på barnet. Ved sidekollisjon ville testresultatene etter laboratoriets syn være høyst usikre. Så usikre at laboratoriet ikke ville teste dette da testdukken og testutstyret trolig ville blitt ødelagt!

I stedet simulerte de en tilsvarende test. Tidligere i år testet vi imidlertid «storesøster» Cybex Solution X2-fix, som gjorde det enda bedre i sidekollisjon og oppnådde hele 78 poeng.

BILTEMA BILSTOL TEST Relaterte emner

Både Trygg Trafikk og Forbrukerrådet anbefaler alle småbarnsforeldre å bruke bakovervendt barnesete. I denne runden er ingen bakovervendte barneseter i høyere vektklasser testet. Den beste beltestolen for de aller største barna kommer også denne gang fra den Hong Kong-baserte produsenten Cybex og heter Solution X-Fix. Beltestolen oppnår 73 poeng. Tidligere i år testet vi imidlertid «storesøster» Cybex Solution X2-fix, som gjorde det enda bedre i sidekollisjon og oppnådde hele 78 poeng. Å velge riktig sete byr på en rekke utfordringer, sier Forbrukerrådets testansvarlige Jogrim Aabakken. Vi har bakovervendte, fremovervendte og sidevendte modeller, modeller med og uten isofix-forankring og fem vektgrupper.

BILTEMA BILSTOL TEST Kommentarer:
Forfatter på Biltema bilstol test
Nilssen fra Sarpsborg
Jeg nyter rapporterer norske nyheter heldigvis. Se min andre innlegg. En av mine hobbyer er abseiling.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net