Tredje Lengste Elv I Afrika

  1. Mer om
Tredje Lengste Elv I Afrika

Nilen var tidligere regnet som verdens lengste elv, men i dag anses Amazonas for å være både lengst og størst. Nilen er 6671 kilometer lang For de fleste elvene vil forskjellige kilder gi motstridende informasjon om lengden på et elvesystem. Fargekodene som brukes for kontinentene er: Afrika, Asia Satellittbilde av Malebodammen med Kinshasa (nederst) og Brazzaville. Kongo, er Afrikas nest lengste elv (etter Nilen) med en lengde på 4 700 km NILEN, Nilen (arabisk:?????) er en elv i Afrika, regnet av mange som verdens lengste elv[1], og av andre som verdens nest lengste elv etter Blant de afrikanske elvene strømmer følgende elver ut i Atlanterhavet: Kongo (Zaire) - den mest dypflytende og nest lengste elven i Afrika, Niger, Senegal

Noen elver har ingen munning i det hele tatt, som for eksempel Okavango, Tarim og etter 1960 Amu-Darja. Disse elvene minker gradvis i vannvolum til de til slutt forsvinner helt, på grunn av fordampning, infiltrasjon i bakken, eller de blir avledet til jordbruksformål. Det nøyaktige punktet hvor disse elvene slutter vil variere med årstidene.

Elvas lengde mellom utspring og munning kan ofte være problematisk å måle på grunn av mangel på nøyaktige kart.

Du vil kanskje like: Klaraelven sverige

Antarktis Antarktis er det kaldeste, mest forblåste og tørreste kontinentet på jorda, og inneholder 90 prosent av all is på jordkloden. Aldri i verden, tenker kanskje naboen? Herlig, tenker kanskje du? Sørishavet er biologisk rikt, mens bare et fåtall planter og dyr finnes i land- og ferskvannsmiljøet på kontinentet.

Navnet kommer fra det greske sammensatte ordet Antarktiké, som betyr «omvendt av Arktis».

Reservoarets munn er Guinean Bay Atlanterhavet. De viktigste sidene er anda, afron og oti elver. Elven flyter gjennom Republikken Ghana, og er kjent for avansert frakt. Bassengområde - 530,000 km². Ostock Okavango ligger i fjellene i Angola.

Den unike egenskapen til vannarterien er at den ikke går hvor som helst. Okavango danner den største river Delta.

Og oppløses i sanden i Calahari. Elva er overveiende regn mat. Den største tilstrømningen er Quito-elven. Vann i Okavango er ren, fordi kysten er praktisk talt ikke befolket av folk, og det er ingen industri. Delta River er unikt sted. Kysten snudde vannet lilje og stokk. Acacia vokser på enger. Vann fra Okavango er en kilde til drikke for dyremasse: antilope, sjiraffer, hippofater og krokodiller.

Elven flyter gjennom Angola, Namibia og Botswana. Limpopo begynner i Sør-Afrika, hvor den høykjeden Withersrand strekker seg, og strømmer inn i det indiske hav.

Elven i form ligner en zigzag, det krysser ørkener, savann og kjeder av fjellene. Limpopo har flere store bifloder: Shangane, Oliphants, Novany. Maten er overveiende regn. Om sommeren går tordenvær og kraftig dusj ofte i Sør-Afrika. I de tørre årene tørker Limpopo i den øvre delen.

Fraktsti strekker seg 160 km fra munnen. På grunn av den særegne bøyningen av elva, strømmer vannet sakte, så mange slam dannes i dem. Jorden på elvenes bredder er veldig fruktbar. Oversvømmelser skjer sjelden, så i de nedre når dame skoger. Nærmere til elvenes munn kan bli funnet torsk, makrell, sild, blekksprut og østers.

Gjennom lengden på limpopo, lever flodhester og krokodiller på kysten. Området i bassenget er 973,000 km². Den oransje elven stammer fra Dragon Mountains.

KONGOELVEN HINSIDES MØRKET

Her faller mye nedbør, som er en strømkilde. Orange faller inn i Atlanterhavet. Det krysser nesten hele sørlige regionen på kontinentet og spiller en avgjørende rolle i økonomien. Hovedtilstrømningen er Vala-elven. På grunn av overflod av terskler, er frakt på oransje umulig.

De Lengste Elvene I Afrika

De viktigste rikdommene på elven er alle slags mineraler. På grunn av det varme klimaet, lever et lite utvalg av dyr praktisk talt her. Bassengområdet er 1 390,000 km². Elven kommer fra Nordvest-Zambia, og munnen hennes ligger i det indiske hav. Fra nord vender Zambezi kraftig til sørvest. Det er stor variasjon i det sør-amerikanske landskapet og klimaet. Kartet over Sør-Amerika viser de nordlige områdene.

Landskap Langs Sør-Amerikas vestkyst finner man Andesfjellene. Denne fjellkjeden strekker seg langs hele kysten. Andesfjellene er den lengste fjellkjeden i verden. I fjellene kan er det flere isbreer.

Denne fjellkjeden oppstår på grunn av at jordplaten som Stillehavet ligger på, krasjer med platen som Sør-Amerika ligger på. Tsitsikamma nasjonalpark er et flott sted for å titte på fugler og delfiner.

I Kruger nasjonalpark kan du se etter de fem store villdyrene i deres naturlige habitater. Finn et solrikt sted og nyt Sør-Afrikas utrolige mangfold året rundt. Den gule elven renner gjennom totalt syv moderne provinser og to autonome regioner, nemlig følgende fra vest til øst: Qinghai, Gansu, Ningxia Hui, Indre Mongolia, Shaanxi, Shanxi, Henan og Shandong. Den gule elvemunningen ligger i Kenli County Shandong.

Elva er vanligvis delt inn i tre deler - oppstrøms, midt og nedstrøms. Elvens øvre del løper langs nordøst for det tibetanske platået og Loess-platået i det nordvestlige Kina; midtløpet inkluderer dalen mellom Ordos og Shaanxi og juv lenger nedstrøms; det nedre forløpet av elven renner langs Kinas store slette.

Ob-elven med Irtysh Ob-elven er en av de største elvene, ikke bare i Russland, men over hele verden. Den flyter fra sør til nord gjennom Vest-Sibir nesten parallelt med den største russiske elven Yenisei. En mektig bekk renner ut i Karahavet i nord. Det er en enorm bukt ved samløpet. Den kalles Ob-gulfen, og lengden er mer enn 800 km. Dette er en slags munning av elven, som i vitenskapelige sirkler kalles elvemunningen. Det er preget av fravær av elvsedimenter.

Skapelsen deres hindres av havstrømmer. I Russland kan Yeniseibukten i tillegg til Ob-gulfen også kalles et elvemunning. Som alle store elver i Sibir, som strømmer ut i Laptevhavet, det marginale havet i Polhavet. Til en viss grad kan Lena kalles en oppdager: etter smelten av isbreen og dannelsen av flora og fauna var det denne elven som var en av de første som brant en sti til sjøen og utforsket de endeløse taiga -vidder i Sibir. Evenk-hydronymet ble brukt av oppdageren av elven, den russiske oppdagelsesreisende Pyanda Penda, som utforsket elven i 1619-1623, etter nedstrøms fra den moderne regionen Kirensk til Jakutsk.

Som alle de store elvene i Sibir renner Lena nordover og renner ut i Laptevhavet, det marginale havet i Polhavet. Spørsmålet om hva som regnes som kilden til Lena er fremdeles åpent. De nyeste versjonene indikerer en fjellstrøm i en høyde av 1650 m. Etter å følge langs kanalen, endrer vannet i Lena, avhengig av forholdene, deres karakter, som viser alle typer temperament: kolerisk - i begynnelsen av hans vei, flegmatisk - i midten når, sanguine i nedre og melankolsk i deltaet.

Av arten av strømmen av elven, skilles tre seksjoner: fra kilden til landsbyen Kachug, fra Kachug til Zhigansk, midtløpet og fra Zhigansk til munningen - den nedre delen. Etniske motsetninger og klimaendringer preger landet, men ustabiliteten forsterkes av de mange konfliktene i omkringliggende land.

Så mye som tre fjerdedeler av Niger klassifiseres som ørken eller halvørken og gjør dermed landet svært sårbart for klimaendringer. Niger har en svært ung befolkning, der omkring halvparten er under 15 år.

Afrikas lengste elver Store norske leksikon

Dette skyldes i all hovedsak en kombinasjon av rask befolkningsvekst og dårlige levekår som gjør at forventet levealder kun er 55 år. Kun 20 prosent av befolkningen har tilgang på strøm og landet er sist i FNs rangering av utvikling i verdens land.

En feilslått jordbrukspolitikk, kombinert med sterk befolkningsvekst og mangel på naturressurser har ført til flere sultkatastrofer. Landet har vært preget av sterke motsetninger mellom folkegrupper, militære kupp og mislykkede forsøk på forsoning. Under fransk styre Byen Zinder i Niger under fransk styre, 1906. I 1899 begynte Frankrike sin kolonialisering av dagens Niger. Frankrike møtte imidlertid mye motstand, særlig fra tuaregene i nord, og først i 1900 ble Niger et fransk militært territorium.

TREDJE LENGSTE ELV I AFRIKA Relaterte emner

Definisjon av lengde[ rediger rediger kilde ] Lengden på ei elv er i praksis svært vanskelig å beregne. Den avhenger av definisjonen av elvas utspring, definisjonen av munningen, og den faktiske målingen av elvas lengde fra utspring til munning. Som følge av dette er målinger av lengden til mange elver bare omtrentlige anslag. Det har lenge vært spesielt stor uenighet om hvorvidt Amazonas eller Nilen er verdens lengste elv. Blant de mange tilløpene blir i utgangspunktet den som starter lengst unna munningen regnet som elvas utspring, og dette gir elvas maksimale lengde. I praksis er det ikke alltid at tilløpselva med det fjerneste utspringet er den som gir navn til hovedelva. For eksempel er det fjernest liggende utspringet til Mississippi -systemet kilden til elva Jefferson, ei sideelv til Missouri, som igjen er ei sideelv til Mississippi.

TREDJE LENGSTE ELV I AFRIKA Kommentarer:
Forfatter om Tredje lengste elv i afrika
Kristensen fra Arendal
Anmeldelse min andre innlegg. Jeg elsker absolutt Jacquet. jeg liker lese romaner egoistisk.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net