Bli Kvitt Maur Inne

  1. Mer om
Bli Kvitt Maur Inne

Bruker du eddik i rengjøring av gulv og skap, finner du kjapt ut at insektene ikke liker lukta. Du kan også helle litt rundt der hvor En populær måte å håndtere innendørs maurproblemer på er å drysse et pulver der dyrene oppholder seg. Det virker slik at maurene får det på seg, og frakter De små maurene virker umulige å bli kvitt, og akkurat nå For å bli kvitt mauren er det viktig å finne ut om reiret befinner seg inne Oppdager du maur i blomsterpotter, blomsterbed eller under heller vil et maurmiddel som trenger ned i jorda være fornuftig å bruke I Norge er det spesielt to typer maur vi er vant til å se: røde skogsmaur og sukkermaur. Sistnevnte trives dessverre godt innendørs, og som navnet tilsier

Stopp mauren på tur inn

Hold øye med stiene deres, og finn ut hvor de ferdes. Når du kjenner dem bedre, er du også sterkere rustet når du går til motangrep.

Effektive midler En populær måte å håndtere innendørs maurproblemer på er å drysse et pulver der dyrene oppholder seg.

Del på epost Ut fra intet piler de over kjøkkenbenken og langs gulvet. Vi kaller dem «sukkermaur», men de heter egentlig svart jordmaur. Om våren jakter de på mat, og da er dine matrester ekstra gode å fråtse i. Deretter må du angripe dette med ulike kjemikalier mot maur antimaur du får kjøpt på byggevareforretninger eller hos spesialforretninger.

Du må fjerne alle maur og rydde skikkelig opp. Det viktigste er å forebygge slik at maur aldri etablerer seg på kjøkkenet.

Det gjør du enklest ved å holde det rent overalt, under kjøleskap og oppvaskmaskin, i krinkelkroker og andre gjemmesteder. Som huseier bør du også sørge for at maur og andre skadedyr ikke kommer inn i bygningen. Det viktigste her er å holde det ryddig og luftig rundt grunnmuren.

Ikke la det vokse busker og kratt langs muren. Et tips er å legge pukk i et område på 30-40 cm fra grunnmuren og til plenen. Stokkmaur — størst og gjør mest skade Denne går til angrep på trevirke på en betydelig mer aggressiv og kraftig måte enn andre maur.

Småmaur overalt? Slik blir du kvitt dem NRK Livsstil Tips, råd og innsikt

Den foretrekker ødelagt og mykt treverk, men klarer å gnage og jobbe seg mer inn i konstruksjonen og forårsake større skade. Det er faktisk mulig å høre at stokkmauren gnager inne i konstruksjonen.

Stokkmauren kan bli hele 1,5 cm lag, dronningen nesten 2 cm, det er mye. Det latinske navnet er Camponotus.

Hvor trives stokkmauren? Som de fleste maur vil også stokkmaur lete etter steder som egner seg til å bygge reir og et «maursamfunn». Råttent trevirke det er lett å bore og gnage seg inn i, isopor og andre myke isolasjonsmaterialer egner seg godt, en vegg isolert med isopor kan i teorien inneholde enorme mengder maur. De fleste kolonier stokkmaur som har etablert seg i en bygning finner du i tak, gulv og vegger.

Et godt etablert reir vil ikke forsvinne av seg selv uten at mauren selv finner ut at det ikke lønner seg å opprettholde reiret.

Slik bekjemper du maur

Dette kan du påvirke og er også metoden som brukes for å bekjempe maur. Varme er også viktig og varmekabler og lune stille deler av bygningen er populære.

Problemer med maur må du ta på alvor. Hvordan vet du om maur har etablert seg i boligen?

Maur i hus?

Mauren driver utstrakt virksomhet over store områder. Det er aktiv kommunikasjon mellom reir og tuer, og dette er også det som gjør det mulig å avsløre maurkolonier. De holder seg ikke inne i veggen, de går ut og inn av vegg og bolig. Har du derfor en strøm av maur, eller en maursti, som går mot og inn i bygningen må du ta tak i problemet og finne årsaken. Enten går maur inn og ut av boligen for å hente mat, det vil si at det ikke er reir inne i boligen.

6 effektive og naturlige maurfjernere

Den andre muligheten er at mauren har etablert seg inne i boligen, det er et større problem. Hva du skal gjøre kan du lese mer om her. Hvordan lever stokkmaur? Ganske likt de andre typene maur. På tidligsommeren vil svermer av dronninger og hanner fly rundt og jakte på egnede steder å bygge reir samtidig som de parer seg. Hold det ryddig rundt huset, tipser Aak. Er mauren allerede et stort problem gjelder det å finne reiret og kvitte seg med det. Mauren oppholder seg inne i vegg og gulv, så du blir nødt til å åpne opp, og sørge for å ta livet av dronninga.

Forgiftet åte fungerer som et lokkemiddel, slik at du over tid kan få tatt knekken på dem. På jakt etter redet gjelder det å se etter fuktskader, samt varme plasser, som solveggen, gulv med varmekabler og vegger bak elektriske apparater. Maur liker ikke sitronsyre og holder seg unna. Du kan for eksempel dynke en klut med sitronsaft og tørke gulv, skapbunner osv. Tips 3: Agurkskall Legg agurkskall der mauren dukker opp.

Maur inne på vinteren er tegn på angrep

Av en eller annen grunn liker ikke mauren agurk. Det viktigste du kan gjøre, er å holde det rent og ryddig. Støvsug jevnlig, fjern smuler, og vask bort mat, sukkersøl og den slags, sier skadesjef Svein Stormoen i Norsk Hussopp Forsikring. Hvordan bli kvitt maur Skogsmauren vil kun kunne gnage på mykt materiale, som allerede skadet treverk og isopor. Får du stokkmaur i hus er problemet hakket større, da disse også går løs på og huler ut friskt treverk.

Skal du raskt avgjøre om du har stokkmaur eller skogsmaur i hus, skal du sjekke bakkroppen på dem. Stokkmaur har hårete bakkropp. I tillegg har stokkmauren helsvart hode, noe skogsmauren ikke har. I tillegg er stokkmauren vår største maurart, dronningen kan bli opptil 18 mm lang. Det finnes en rekke sprayer og midler man kan bruke mot maurene, men disse inneholder kjemikalier, som det ikke alltid er så heldig å spraye huset sitt med, særlig ikke hvis du har barn i huset.

Folkehelseinstituttet fraråder at man sprayer med kjemikalier for å forebygge mot maur, fordi slike insektmidler kan ha en negativ effekt på mennesker og andre dyr. Men det finnes også en rekke naturlige midler og smarte grep som kan hjelpe deg mot å bli plaget av småkrypene.

BLI KVITT MAUR INNE Relaterte emner

Maur opererer etter bestemte mønster. De er derfor forutsigbare og det er nettopp dette du kan utnytte når du skal bekjempe de. Det viktigste i startfasen er å observere og kartlegge. Du må først fastslå hvilken type maur det er snakk om. De ulike typene har forskjellig adferdsmønster noe som er viktig å vite når du skal velge metode.

BLI KVITT MAUR INNE Kommentarer:
Forfatter om Bli kvitt maur inne
Skogstad fra Rørvik
Jeg nyter lese tegneserier ivrig. Siste nytt: min andre nyheter. Jeg trives Brettspiele.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net