Deilig Er Den Himmel Blå Tekst

  1. Mer om
Deilig Er Den Himmel Blå Tekst

Tittel: Deilig er den himmel blå; Melodi: Jacob Meidell; Tekst: Nikolai Grundtvig; År: 1853; Opprinnelig tittel: De hellige tre Konger; Informasjon: Salme er den himmel blå, / lyst det er å se derpå, / hvor de gylne stjerner blinker, / hvor de smiler, hvor de vinker, / oss fra jorden opp til seg Deilig er den himmel blå, lyst det er å se derpå. Hvor de gylne stjerner blinker, hvor de smiler, hvor de vinker:/: oss fra jorden opp til seg Kom små barn, og lytt hertil! Jeg for dere synge vil om så lys og mild en stjerne vet at dere hører gjerne: Himlen hører dere til Meidell/Nikolai Grundvig Musikk: Jacob G. 5, Deilig er den himmel bl

Da med ett av domme bjellers klang blir julefreden brutt De blir dommere og dommere, men tier så til slutt.

Og på stien opp til stuen høres glade juletrinn. Derpå dunker det på døren, det er noen som vil inn.

Sjanger: Deilig er den himmel blå

Teksten er bygget på grunnlag av en 19 vers lang, fortellende sang, som han kalte «De hellige tre konger og som han i 1810 hadde skrevet til stor glede for barna i Udby sogn, der han var kapellan.

Den begynte slik: Kommer, små, og hører til! Dei gjekk inn i huset og fann barnet hos mora, Maria. Og dei fall på kne og hylla det.

Oh no, there's been an error

Siw Ellen Jakobsen journalist torsdag 24. Vel, er det noe de mest populære julesangene våre har til felles, så er det dette: De er vanskelige å forstå.

Kanskje er ikke akkurat det så rart, når forskning. Forsto ikke bæret Fartein Valen-Sendstad, førsteamanuensis på institutt for kultur- og språkvitenskap ved Universitetet i Stavanger, krøp til korset under et intervju med NRK i begynnelsen av desember.

Samlerbloggen: Deilig er den himmel blå

Valen-Sendstad er både prestesønn og forsker, men måtte offentlig innrømme at heller ikke han som gutt forsto alle ord og uttrykk i mange av de julesangene han sang hjemme som barn. Han har tidligere fortalt til forskning.

Salmene er fellesgods, og når tidene forandres må også salmene forandres for at de skal bli tatt imot og forstått. Ord og begreper som vi ikke forstår, bør det gjøres noe med, oppfordrer forskeren. Annonse Men kona protesterer Men han møter motbør fra sin kone. I løpet av et kvarter hadde han teksten klar, og han ringte komponist John Coots for å få melodi.

Deilig er den himmel blå Enkle akkorder Seland Musikk

Den amerikanske melodien ble skrevet i 1887, mens den engelske ble skrevet i 1895. Det er den engelske de fleste bruker i Norge. Her er den europeiske melodien: Her er den amerikanske melodien: «O helga natt» Opprinnelig er dette en fransk sang, men i Norge er det nok den svenske versjonen som spilles mest.

Den ble skrevet til julegudstjenesten av Placide Cappeau de Roquemaure.

Har du lest dette? Uis studentweb

Han var riktig nok ikke kristen, men fikk likevel lov til å skrive en julesang. Melodien ble skrevet av Cappeaus venn Adolphe Charles Adams. Folket elsket sangen, men fordi Cappeau var sosialist og Adams var jøde, ble sangen forbudt.

Likevel ble den snart spredd til hele verden og er en populær julesang fremdeles.

Deilig er den himmel blå

Og sangen ble heller ikke skrevet til jula. I 1857 fikk sangen sin nye tittel, og senere ble det en julesang i stedet for en Thanksgiving-sang. Nederst på siden kan du lytte til Deilig er den himmel blå.

Se teksten til Deilig er jorden og hør julesangen nedenfor - men husk også å besøke vår oversikt over julesanger for barn! Dejlig er den himmel blå ble første gang trykket i tidsskriftet Sandsigeren i april 1811.

DEILIG ER DEN HIMMEL BLÅ TEKST Relaterte emner

Deilig er den himmel blå Deilig er den himmel blå er en julesalme av Nikolai Frederik Severin Grundtvig som dateres tilbake til 1810. Da hadde den hele 19 vers. Siden ble den forkortet til 7 vers, og i 1853 ble den utgitt i den versjonen vi kjenner i dag. Melodi er ved Jacob Gerhard Meidell. De aller fleste av oss kan kun den første stofen av Deilig er den himmel blå. Men under får dere hele sulamitten, så nå er det bare å sette igang med å synge julen inn!

Deilig Er Den Himmel Blå Tekst
DEILIG ER DEN HIMMEL BLÅ TEKST Kommentarer:
Rapportert den Deilig er den himmel blå tekst
Johannesen fra Steinkjer
jeg liker rapporterer norske nyheter lojal. Bla gjennom min andre nyheter. En av mine fritidsaktiviteter er Feldhandball.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net