Hvordan Lage Røkt Svinekam

  1. Mer om
Hvordan Lage Røkt Svinekam

Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Stek midt i ovnen på 175 grader. Kjøttet er ferdig når kjernetemperatur har nådd 68-72 grader Legg svinekammen i en ildfast form. Stek den i ovnen på 130°C i 1,5 time. Deretter øker du temperaturen til 180°C for å få en brun, fin skorpe p Legg svinekammen i en ildfast form. Stek den i ovnen på 150°C i 1,5 time. Skjær grønnsakene i grove biter, dekk dem med vann og kok dem møre – ha i purren Langtidsstekes ved 125 grader i 2 til 3 timer (eller skru opp til 175 grader for å korte ned steketiden) sett i steketermometer, den er ferdig Dander det rundt svinekammen. Stek til svinekammen har en kjernetemperatur på 70°C. Ta ut formen og la kjøttet få hvile i 10 minutter før

Kjøtt som flyt over overflata på laken er utsett for bakteriar. Kok opp vatn, salt og sukker og la blandinga koke nokre minutt.

Røkt svinekam i ovn

Med mengda ingrediensar som er omtalt over, får du ei saltlake på om lag 12 prosent, og 0,5 prosent sukker. Trekk kjelen til side, og sett den kaldt. Du skal ikkje ha i kjøttet før væska er heilt avkjølt og kjøleskapskald 4-8 grader. Tørk av blod og anna ureint som måtte ligge på overflata av kjøttet. Dersom svoren på svinekammen ikkje er ruta eller skoren inn mot feittlaget under svoren, brukar du ein veldig skarp kniv til å lage ruter eller striper.

Danskane bruker striper til julemiddagen, og svoren deira blir like sprø. Eg pleier å la beinsida vende opp. Men du bør uansett snu og vende på kjøttet dei to døgna det skal ligge i saltlaken. Ta opp svinekammen frå saltlaken, tørk godt av den med kjøkkenpapir og gni kjøttet inn med nokre store skeier pepparmiks.

Hva er hva på grisen? Nyt Norge Norskmat

No er den nesten klar til steiking i omnen — om du ikkje vil røyke den først. Dersom du vil ha røykt svinekam, bør du og la henge den kjøleskapskaldt 4-8 grader eit døgn, slik at overflata blir tørr.

Er den ikkje tørr, er den heller ikkje eigna for røyking.

Eg røyker svinekammen i kaldrøyk med spon frå or i om lag tre timer. Del artikkel Fortsatt kan du få tak i lettsaltet eller røkt svineknoke, saltet lammekjøtt, lettsaltet sideflesk, skinke og selvfølgelig bacon.

Holdbarhet Både saltet og røykingen vil tørke ut kjøttet, saltet ved å binde vannet i kjøttet. I og med at bakterier trenger tilgang på vann, vil dette hemme bakterieangrep.

Røkt svinekam med en overraskelse

Røyken inneholder i tillegg fenoler som direkte tar livet av mikroorganismer, og danner en antiseptisk hinne der bakteriene trives dårlig. Sett steken inn i ovnen igjen og stek videre på 175 °C til termometeret viser 67 — 68 grader.

Dette kan ta pluss minus en time. Til slutt skrur du på ovnens grillfuksjon, men husk å fjerne laubærbladene først. Sørg for at svinekammen er romtemperert og smør den inn med sukker- pepper og sennepsblandingen på alle sider.

Røkt svinekam!

Legg stekeposen i en form og fyll med forskjellige grønnsaker som skal være med å lage god kraft til sausen. La det småkoke 1-2 timer. Dette blir en god kraft feks til sjampinjongsuppe.

Hvis svinekammen skal spises kald så kan benet sitte på til kjøttet er blitt kaldt. Det er enklest å få fine og tynne skiver til pålegg på elektrisk oppkjærmaskin.

Les også: Ord lager

HVORDAN LAGE RØKT SVINEKAM Relaterte emner

Sjekk at det er gjort skikkelig, hvis ikke ta fram kniven og gjør det selv. Dersom slakteren skjærer vekk ribbeina, så husk å få dem med deg hjem. De kan enten brukes som støtte under steken eller til kraft. Dryss rikelig med salt i sprekkene. Ikke vær beskjeden.

Hvordan Lage Røkt Svinekam
HVORDAN LAGE RØKT SVINEKAM Kommentarer:
Forfatter på Hvordan lage røkt svinekam
Mathisen fra Svolvær
Anmeldelse min andre innlegg. Jeg har bare en hobby: Kissenkarome. Jeg nyter rapporterer norske nyheter modig.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net