Horst Enger Nullpunkt

  1. Mer om
Horst Enger Nullpunkt

Den tidligere langdistansedronningen Sonja Nordstrøm dukker aldri opp til lanseringen av sin omstridte selvbiografi EVIG ENER. Og da kjendisbloggeren Emma Ramm (24) oppsøker Nordstrøms ulåste hjem senere samme dag, finner hun spor etter Nyheten om at Thomas Enger og Jørn Lier Horst hadde skrevet Når selveste Jørn Lier Horst og Thomas Enger slår seg sammen for å skrive krim, sørger de for at Nullpunkt blir sommerens høydepunkt Et startnummer, et 1-tall, er festet til Nordstrøms fjernsyn. Politiførstebetjent Alexander Blix (45) sliter fortsatt med ettervirkninger av en gisselsituasjon Kjøp «Nullpunkt» av Jørn Lier Horst og Thomas Enger til en god pris på ark.no. Bestill hjemlevering eller klikk&hent i din ARK-butikk

Forlagets omtale: Oslo 2018.

Du vil kanskje like: Sette inn penger trondheim

Og da kjendisbloggeren Emma Ramm 24 oppsøker Nordstrøms ulåste hjem senere samme dag, finner hun spor etter basketak. Et startnummer, et 1-tall, er festet til Nordstrøms fjernsyn.

Politiførstebetjent Alexander Blix 45 sliter fortsatt med ettervirkninger av en gisselsituasjon 19 år tidligere, der han skjøt og drepte faren til en fem år gammel jente. Han får jobben med å lede etterforskningen av forsvinningsmysteriet.

Capitana»: Drap etter drap etter drap Dagsavisen

Spor etter Nordstrøm dukker opp på ulike steder og til tidspunkt som virker å være del av en nøye uttenkt plan. Omstendighetene tvinger Emma og Blix til å begynne å samarbeide.

På hver sine måter forsøker de å avsløre og stoppe en metodisk og nådeløs drapsmann med en åpenbar appetitt på dramatikk. Den ene hendelsen avløser den andre, flere drap som kan ha forbindelse til Nordstrøm-mysteriet inntreffer, og sakte men sikkert avtegner det seg et mønster.

Kjendishat uten noe dypere meningsinnhold fra Horst Enger

De som blir drept har det til felles at de er kjendiser, og drapsmannens metodiske framgangsmåte for nokså åpen scene gjør det klart at man har med en drapsmann med sykt behov for oppmerksomhet å gjøre. Og drepte kjendiser kan være en effektiv vei til egen kjendisstatus. På hver sin kant jobber politimannen Blix og kjendisbloggeren Ramm med å avsløre drapsmannen, og når morderen i tillegg bruker Ramm i sitt kyniske spill knyttes båndene mellom politiførstebetjenten og kjendisjournalisten enda tettere.

De begynner å samarbeide, og de må jobbe på to fronter.

For samtidig som man må lete etter Nordstrøm, må man også prøve å finne ut hvilke andre kjendiser som står på dødslista til drapsmannen. For det er tydelig at drapsmannen har en plan, der hvert offer er knyttet til et tall. Den är välskriven och lättläst, med ett rakt språk som är effektivt i att förmedla spänning, utan att någonsin bli banalt. Även om de två författarna är bra var för sig, så känns det som att de lyft fram det bästa hos sig genom att arbeta tillsammans.

Det är en klassisk deckare på många sätt i sin uppbyggnad men är ändå modern. Jag gillar de två huvudkaraktärerna Emma och Blix varför använder man förnamnet på kvinnan och efternamnet på mannen? De kanske inte alltid beter sig logiskt, men inte mer än vem som helst. En journalist och en polis, precis som författarna. Som sagt, dette er en kriminalroman.

Thomas Enger

Wistings datter Line er så vidt innom denne også, for en slags kontinuitet. Thomas Enger skrev en fem bøker lang serie om journalisten Henning Juul, som til slutt ble litt for mye for sitt eget beste.

Her er det lett å anta at det er Horst som tar seg av politiets arbeid, mens Enger skriver om den eventyrlystne journalistens opplevelser. Men de to innfallsvinklene glir sømløst over i hverandre, akkurat som etterforskningen de to hovedfigurene bedriver hver for seg. Han har vunnet ein rekkje prisar for sine bøker. Thomas Enger født i 1973 er utdanna journalist. Han debuterte med krimboka «Skinndød» i 2010.

Horst og Enger om berømmelsens pris

Dette var den første av fem krimbøker om journalisten Henning Juul. Han har også gitt ut nokre ungdomsbøker som han har vunnet UPrisen med. Bøkene hans er solgt til over 30 land.

I «Nullpunkt» startar boka med ein episode som skjedde i 1999.

HORST ENGER NULLPUNKT Relaterte emner

Jeg har lest og likt begge forfatterne i en årrekke og det de har fått til sammen holder mål, innenfor en godt utprøvd ramme av krimlitteratur. Og da kjendisbloggeren Emma Ramm 24 oppsøker Nordstrøms ulåste hjem senere samme dag, finner hun spor etter basketak. Politiførstebetjent Alexander Blix 45 sliter fortsatt med ettervirkninger av en gisselsituasjon 19 år tidligere, der han skjøt og drepte faren til en fem år gammel jente. Han får jobben med å lede etterforskningen av forsvinningsmysteriet. Spor etter Nordstrøm dukker opp på ulike steder og til tidspunkt som virker å være del av en nøye uttenkt plan. Omstendighetene tvinger Emma og Blix til å begynne å samarbeide. Drapsmannen ønsker oppmerksomhet.

HORST ENGER NULLPUNKT Kommentarer:
Forfatter om Horst enger nullpunkt
Berget fra Stavanger
Bla gjennom min andre nyheter. jeg er tent på Elektronik. jeg liker lese tegneserier riktig.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net