Vin Til Lammecarre

  1. Mer om
Vin Til Lammecarre

Rød bordeaux fra Médoc, gjerne forholdsvis ung og rå og i tradisjonell stil, vil fungere godt, likeledes sangiovese-basert Lammekjøttet har mye egensmak og fett, noe som krever viner med sterk karakter, spenstig syre og tydelige tanniner Lam har mye smak og uansett hvor på dyret kjøttet er hentet fra, er det sødmefullt, smaksrikt og relativt fett. Tipset er derfor å se etter smaksrike viner med De beste vinene til påskelammet. En av beste påsketradisjoner er norsk lam med en god flaske vin til. Vi har plukket 11 favoritter til Italia med sine toscanere både fra Chianti, Montalcino og Bolgheri er ypperlige vin til lam. Les mer her om italiensk vin til lam

Vineksperten anbefaler høstens beste lammevin italiaenred.com

Fin frukt på smak sammen med integrerte tanniner. Dette er jo selvfølgelig ikke en rimelig vin, men den er absolutt verdt hver krone.

De lager vin på klassisk måte, uten for mye fatbruk. Klassiske eksempler er Champagne og musserende vin fra Franciacorta og Trento i Italia.

Kraftige røde til vilt og lam

Rosé musserende er også verdt en vurdering, og vil også se pent ut sammen med rosastekt lammekjøtt. Om du vil prøve en rosa musserende bør du ta en titt i Champagne, Franciacorta og Trento — samme områdene som gjelder for tips om hvit musserende vin.

Se vårt utvalg Champagne Øl til lam — prøv Belgisk Dubbel Det finnes mye forskjellig belgisk øl som passer godt til lam. Sterkt fruktekstraherte smaksbomber med monolittisk struktur og eik til langt oppunder ørene er definitivt ikke en særlig velegnet vin til et klassisk tilberedt lam.

Alkoholfri drikke til lam og sau italiaenred.com

Så la oss for et øyeblikk glemme Bordeaux, i det minste den moderne stilen av Bordeaux. La oss orientere oss i andre smaks- og himmelretninger.

Last ned også: Avinor molde

Det er nok å ta av når det gjelder lam. Fristende lammeretter finner du her Ikke gran reserva Noen norske klassikere: Stekt lammelår på den tradisjonelle måten, spekket med persille og hvitløk, den gamle og alltid gode søndagsmiddagen for svært mange av oss.

Kontakt oss

Med rotgrønnsaker, sjysaus og hva du ellers måtte finne på å servere til, tåler lammelåret et vell av rødvinstyper.

Det er kanskje enklest å gi råd om hva du skal styre unna: oversjøiske rødviner med vammel og søtlig fruktkarakter, lav syre og markant eikekarakter fungerer ualminnelig dårlig, her som ellers.

Slik vin greier ikke å "vaske opp" fett- og kjøttsødmen, og kombinasjonen oppleves som ufrisk, tung og uapetittelig. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Legg sjalottløken, hvitløk og den hele pepperen i kjelen.

Hva drikker vi til påskelammet? Hvilke vin er det som danser soldans sammen med lammekjøttet? Tradisjonelt så sier vi at vin med fatpreg går godt sammen med lammekjøtt. Så det vanligste valget er Bordeaux eller en Rioja.

Knallgode rødviner til lam

Og da aller helst vin som har fått lagre en periode. Vin som har mistet noe fruktighet og fått frem nyansene fra fatlagringen og modningen. God mat og godt drikke hører sammen, men å velge de riktige kombinasjonene er ikke alltid like lett.

I relasjon: The voice vinnere

Kanskje lager du nøttestek denne påsken? Med hell kan du bruke mange av de samme vinene som til kjøtt. Se gjerne etter røde viner med noe sopp-preg, og gjerne med litt salthet. Norsk tradisjonsmat som fårikål, pinnekjøtt og lammefrikassé er faktisk best med øl, hvitvin eller musserende.

VIN TIL LAMMECARRE Relaterte emner

Drikke til påskelammet Hva skal man drikke til påskelammet? Påsken er like om hjørnet, og for mange av oss står lammestek på menyen. Vi nordmenn spiser faktisk tre ganger så mye lam i påsken som ellers i året. Lam krever viner med personlighet og modne tanniner. Tanniner jobber godt med proteinene i lammemåltidet.

VIN TIL LAMMECARRE Kommentarer:
Forfatter om Vin til lammecarre
Olufsen fra Sørum
Bla gjennom min andre innlegg. jeg er tent på Luftsofting. jeg er glad i lese om Norge sjelden.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net